Cumhurbaşkanı Erdoğan: Süreç böyle devam etmeyecektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın Roma’daki görüşmesinin yankıları devam ediyor. F-35, S-400 krizi ve Washington’un PKK/PYD’ye desteği nedeniyle kritik önemdeki görüşme 1 saat 10 dakika sürmüştü. Erdoğan'ın kritik görüşmede, ABD’nin PKK/PYD’ye verdiği destek nedeniyle üzüntüsünü ilettiği ve Biden'a “Bugüne kadar olan süreç herhalde böyle devam etmeyecektir” dediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nin ardından zirveyi ve zirve kapsamında yaptığı ikili görüşmeleri değerlendirdi. Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamasında, Suriye’deki terör örgütleri PKK, PYD ve YPG’nin ABD’den aldığı desteklerin üzücü olduğunu belirterek “Bugüne kadar olan süreç herhalde böyle devam etmeyecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şüphesiz, Suriye’de bulunan bu terör örgütleri, PKK, PYD, YGP gibi, bunların özellikle Amerika’dan aldıkları destekler konusunda bu desteklerle ilgili üzüntümüzü, bu desteklere yönelik NATO üyesi ülkeler olarak bunun bizde meydana getirdiği üzüntüleri ifade ettik. Bu konularda bizim dayanışmamızı zedeleyecek adımlar olduğunu da söyledik. Bunlarla ilgili olarak da özellikle Dışişleri Bakanlarımızın karşılıklı olarak çok daha sıkı irtibat halinde olmaları gerektiğini vurgusunu yaptık. Güvenlik noktasındaki Savunma Bakanlarımızın bu noktadaki ilişkilerini gündeme getirdik. Bundan sonraki süreçte, inanıyorum ki bugüne kadar olan süreç herhalde böyle devam etmeyecektir” dedi.

GLASGOW İPTAL EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce açıklanan Glasgow programı iptal edildi. Erdoğan, Glasgow’da düzenlenen BM İklim Değişikliği Konferansı’na katılacaktı. İptale İngiltere’deki protokol anlaşmazlığının neden olduğu belirtiliyor. Türkiye’nin Erdoğan için, ABD Başkanı için de uygulanan en üst düzey güvenlik protokolünün uygulanmasını talep ettiği İngiliz makamların buna yanaşmadığı öğrenildi. Bu nedenle Erdoğan’ın Glasgow programı iptal edildi. Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden ile Glasgow’da yapacağı belirtilen görüşme de son anda Roma’ya alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Süreç böyle devam etmeyecektir ile ilgili etiketler PKK ABD Cumhurbaşkanı Erdoğan biden
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.