Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sizin cinsinizi de cibiliyetinizi de gayet iyi biliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Ödülleri Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD'ı eleştirerek, "Ey TÜSİAD sizin tek göreviniz var; yatırım, üretim, istihdam, büyüme. Kalkıp da hükümete saldırmanın değişik versiyonlarını aramayın bizimle mücadele edemezsiniz. Sizin cinsinizi de cibiliyetinizi de gayet iyi biliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Vakfı tarafından düzenlenen 2021 İlim Yayma Ödülleri Töreni’ne katıldı.

Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleşen ödül töreninde konuşan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Ahlaki, dini, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren; vatanını ve milletini seven bir neslin yetişmesi misyonuyla yürüttüğünüz çalışmalarda, ömrüm vefa ettikçe yanınızda olacağım. Tek amacı insan yetiştirmek olan cemiyetin, milletimizin milli ve manevi yönlerini güçlendirmek için verdiği hizmetler saymakla bitmez. Eğitim ve öğretimi hayatımızın merkezine yerleştirmemiz şarttır.

Milli, ahlaki, dini, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren; vatanını ve milletini seven bir neslin yetişmesi misyonuyla yürüttüğünüz çalışmalarda, ömrüm vefa ettikçe yanınızda olacağım.

İlk emri İkra! Oku olan bir dinin mensupları olarak eğitim-öğretimi hayatımızın merkezine yerleştirmemiz şarttır. Medeniyetimiz, ilim-irfan sahiplerinin her yerde tefekkür ettiği, ter döktüğü, ürettiği, eser verdiği çağlarda en parlak dönemlerini yaşamıştır. Buna karşılık ilme-irfana sırtımızı döndüğümüz, tefekkür yerine dedikoduya, üretmek yerine birbirimizle uğraşmaya başladığımız dönemlerde de medeniyetimiz irtifa kaybetmiştir.

Madem yitik kaybedildiği yerde aranır ve bulunur; öyleyse bizim de işe ilim-irfan bayrağını yükselterek başlamamız gerekiyor. Gönül coğrafyamızın gözü, her konuda olduğu gibi bu hususta da bize dönüktür.

FAİZ İNDİRİMİ

Türkiye'nin son 19 yılı, Cumhuriyet tarihinin de ötesine geçen kadim bir mücadelede yeni bir safhaya geçişin sembolüdür. Aslında son 8 yıldır yaşadığımız her hadisenin bir tarafında ekonomi hep vardı.  Neymiş efendim, faizleri düşürüyormuşuz? Benden başka bir şey beklemeyin.

TÜSİAD

Ey TÜSİAD ve yavruları size sesleniyorum. Sizin tek göreviniz var; yatırım, üretim, istihdam, büyüme. Kalkıp da hükümete saldırmanın değişik versiyonlarını aramayın bizimle mücadele edemezsiniz. Sizin cinsinizi de cibiliyetinizi de gayet iyi biliyorum. Son 19 yıldır attığımız her adımda önümüze çıkartılan engellerin arkasındaki saik neyse, bugünlerde yaşananların sebebi de aynıdır. Diğer ülkeler hayata geçirdiğinde alkışlanan her adım, Türkiye teşebbüs ettiğinde akıl dışı bir saldırıyla karşılaşıyoruz. Hükümetimizin uyguladığı ekonomi politikası kararlılıkla devam edecek. Türk ekonomisi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da serbest piyasa ekonomisi kurallarına uygun şekilde yoluna devam edecektir. Bu ülkeyi bir dolar karşılığında vatanlarını satanların ellerine de bırakmadık, bırakmayacağız. George, Hans bunlar gelip de bizim Merkez Bankamızın döviz rezervini yükseltmeyecek. Biz yükselteceğiz, bundan hiç endişeniz olmasın.

FİNANS DÜNYASI

Pazartesiden itibaren ciddi manada finans dünyasında sıkıntılar yaşanacak-mış. Bunu ancak ihanet içinde olanlar söyler. Bunlar aynı zamanda keramet ehli galiba. Merak etmeyin, böyle bir durum söz konusu değil, biz dimdik ayaktayız!"

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sizin cinsinizi de cibiliyetinizi de gayet iyi biliyoruz ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İlim Yayma Ödülleri
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.