Erdoğan'ın okuduğu şiir sonrası İlber Ortaylı'dan ilginç paylaşım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İran İş Forumu'nda yaptığı konuşmasını İranlı şair Hafız-ı Şirazi'nin bir şiiriyle sonlandırdı. Erdoğan'ın konuşmasının ardından Prof. Dr. İlber Ortaylı da sosyal medya hesabından Hâfız-ı Şirâzî’nin türbesini ziyaret ederek "Rindlerin Ölümü" şiirini okuduğu videoyu paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İran İş Forumu'na katıldı ve konuşmasını İranlı şair Hafız-ı Şirazi'nin bir şiirini okuyarak sonlandırdı. Konuşmasında, "coğrafyamızın büyük şairlerinden" diye tanımladığı İranlı Şair Hafız-ı Şirazi'nin bir şiirini hem Farsça hem de Türkçe okudu.

İLBER ORTAYLI DA ŞİRAZİ ŞİİRİ PAYLAŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuşmasının ardından şair Hafız-ı Şirazi'den bir paylaşım da ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan geldi. Ortaylı İnstagram hesabından Hafız-ı Şirazi'nin mezarı başında okuduğu şiir videosunu paylaştı.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yahya Kemal Beyatlı, Şiraz’da Konsolosluk yaptığı dönemde ünlü şair Hâfız-ı Şirâzî’nin türbesini ziyaret ederek "Rindlerin Ölümü" şiirini kaleme almıştı. İlber Ortaylı İran'da Hâfız-ı Şirâzî’nin mezarı başında “Rindlerin Ölümü” şiirini okuyor. RİNDLERİN ÖLÜMÜ Hafız'ın kabri olan bahçede bir gül varmış; Yeniden her gün açarmış kanayan rengiyle. Gece, bülbül ağaran vakte kadar ağlarmış Eski Şiraz'ı hayal ettiren ahengiyle. ・ Ölüm asude bahar ülkesidir bir rinde; Gönlü her yerde buhurdan gibi yıllarca tüter. Ve serin serviler altında kalan kabrinde, Her seher bir gül açar; her gece bir bülbül öter. Yahya Kemal Beyatlı #ilberortaylı

İlber Ortaylı (@ilberortayli)'in paylaştığı bir gönderi ()

Erdoğan'ın okuduğu şiir sonrası İlber Ortaylı'dan ilginç paylaşım ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan ilber ortaylı (author)
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.