Erdoğan: Kamu görevlilerini tehdit etmek ve iktidara karşı kışkırtmak faşist ve darbeci zihniyetten başka bir şey değil!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayıştay'ın 160. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Kamu görevlilerini tehdit etmek ve mevcut iktidara karşı kışkırtmak faşist ve darbeci zihniyetten başka bir şey değildir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanSayıştay'ın 160. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'nda konuştu. 

Erdoğan, "Biz tehditle kendi siyasetçilerimize yer açmaya kalkmadık, kalkmayız. Kamu hizmetlilerini tehdit etmek, faşist bir yaklaşımın sonucudur" açıklamasında bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar...

Sayıştay hiçbir kamu kurumunun rakibi veya ikamesi değildir. Burası kendisi doğrudan hesap soran değil hesap sorulmadan önce çalışmaları yürüten bir kurumdur. Milletimizin kamu kaynaklarının nasıl harcandığı en doğru şekilde takip edebilmesini temin ettik. Sayıştay'ın denetim alanını genişlettik.

Bizim denetimden kaçmadığımızın en büyük kanıtı yaptığımız tüm değişikliklerdir. Sayıştay'ın imkanlarını artırmayı sürdürdük.

Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma sürecinde geçtiğimiz 20 yılda bir asırlık yol kat ettik. Dünyanın pek çok yerinde bu kadar kısa sürede devasa atılımları nasıl gerçekleştirdiğimizi soruyorlar.

 

"FAŞİST VE DARBECİ ZİHNİYETTİR"

Sayıştay'ın icracı kurumlardaki denetimleri sadece açık arama olarak yapmaması gerektiğini düşünüyorum. Yardım edici bir anlayışla denetim faaliyetleri yürütülmeli. Olumsuz örneklerin çıktığını görüyorum.

Biz birilerinin sürekli yaptığı gibi tüm kamu görevlilerini tehdit ederek kendi siyasetçimize alan açmaya çalışmadık. Biz devlet geleneğine aykırı bir söz söylememeye dikkat ediyoruz. Kamu görevlilerini tehdit etmek ve mevcut iktidara karşı kışkırtmak faşist ve darbeci zihniyetten başka bir şey değildir.

 

Erdoğan: Kamu görevlilerini tehdit etmek ve iktidara karşı kışkırtmak faşist ve darbeci zihniyetten başka bir şey değil! ile ilgili etiketler Erdoğan Sayıştay canlı yayın
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.