Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya-Ukrayna sorununun çözümü için Türkiye'de üçlü görüşme yapabiliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamalarda Rusya-Ukrayna krizi hakkında konuştu. Savaş çıkmasının bölgenin sağlığı açısından hayra alamet olmayacağını belirten Erdoğan, Rusya ve Ukrayna liderlerinin onay vermesi durumunda İstanbul veya Ankara'da üçlü görüşme yapabileceklerinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Ukrayna krizi hakkında açıklamalar yaptı. Sorunun diplomatik yollardan çözümü için ellerinden geleni samimiyetle yerine getirdiklerini belirten Erdoğan, "Zira bölgede gerçekten bir savaş çıkması hayra alamet değildir. Böyle bir şey bölgenin sağlığı açısından isabetli olmaz" ifadelerini kullandı.

Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, konuyla ilgili şöyle konuştu.

"Sayın Zelenski, kendisiyle yaptığımız görüşmede, “Putin, Zelenski, Erdoğan” olarak yapılacak üçlü bir görüşmeye olumlu yaklaştığını ifade etti. Sayın Putin’in de bu konuya olumlu yaklaşması halinde İstanbul veya Ankara’da bir araya gelmeyi inşallah gerçekleştirebiliriz. Bu arada da Sayın Putin ile telefon diplomasisi yapmak suretiyle buna nasıl baktığını kendisinden öğrenmek isteyeceğim. Buna göre de işi takip etme gayreti içerisinde olacağız. Zira bölgede gerçekten bir savaş çıkması hayra alamet değildir. Böyle bir şey bölgenin sağlığı açısından isabetli olmaz."

"SORUNUN DİPLOMASİYLE ÇÖZÜLMESİ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUĞU SAMİMİYETLE YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"

"Sayın Putin ve Macron’un görüşmesinde ortaya çıkan görüntünün ne anlama geldiği hususunda bizim ilave bir yorum yapmamıza esasen gerek bulunmuyor. Biz Ukrayna-Rusya arasındaki krizin diplomatik ve barışçıl yollarla çözüme kavuşması için üzerimize düşen sorumluluğu samimi bir şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Gerek Sayın Putin’le gerek Sayın Zelenski’yle yakın bir diyalog ve iş birliği içindeyiz. Bunun tansiyonun düşürülmesi için kullanılabilecek önemli bir imkân olduğunu düşünüyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya-Ukrayna sorununun çözümü için Türkiye'de üçlü görüşme yapabiliriz ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna recep tayyp erdoğan kriz diplomasi müzakere
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.