Cumhurbaşkanı Erdoğan rehine takası için müzakere sürecini başlattı

Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hamas'ın elindeki rehineler için devreye girdi. Erdoğan'ın Hamas'la rehine takası için müzakere yürütme talimatı verdiği belirtildi.

Hamas ve İsrail arasında 7 Ekim tarihinden beri süren çatışma ve İsrail'İn Gazze'yi bombalaması nedeniyle binlerce insan hayatını kaybetti ve Hamas'ın elinde çok sayıda kişinin de rehin alındığı belirtiliyor.

Hamas'ın üst düzey yetkilisinin olası 'ateşkes' ifadelerine İsrail kanadından 'hayır' yanıtı verilirken esir konusunda da henüz bir adım atılmadı. Son olarak Katar'ın olası bir mahkum takası da dahil olmak üzere arabuluculuk görüşmelerinde yer aldığını doğrulamasının ardından yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

Habertürk TV'de yer alan habere göre; İsrail ile Hamas arasındaki gerginlik de her geçen saat tansiyon artarken Türkiye'nin rehineler için Hamas'la müzakere süreci yönettiği bildirildi.

MÜZAKERE TALİMATI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgede gerginliğin daha fazla tırmanmaması için açıklamalar yaparken, rehineler için müzakere sürecinin yürütülmesi talimatı verdiği öğrenildi.

KAÇ REHİNE VAR?

Tam rakam bilinmese de Hamas'ın elinde İsrail'den kaçırılan en az 150 kişi olduğu tahmin ediliyor. Bunlardan kaçının sivil, kaçının asker olduğuna ilişkin bir bilgi bulunmuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan rehine takası için müzakere sürecini başlattı ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Hamas rehine İsrail Filistin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.