Cumhurbaşkanı Erdoğan referandum sonrası ilk olarak oraya gitti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kabrini ziyaret etti. Erdoğan ardından Menderes ve Erbakan'ın kabirlerini de ziyaret ederek dua etti.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 24. yılında kabri başında anıldı.

Topkapı'daki Anıtmezar'da düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı. Özal'ın eşi Semra Özal, çocukları Ahmet ve Efe Özal, gelinleri Elvan ve Sinem Özal, torunları Turgut, Merve ve Serra Özal'ın da hazır bulunduğu törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Enerji Bakanı Berat Albayrak ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile sevenleri de katıldı.

Kabir ziyaretinde cumhurbaşkanlığı çelenginin bırakılması ardından Kuran-ı Kerim okundu.

"BAŞKANLIK RAHMETLİ EŞİMİN ÇOK İSTEDİĞİ BİR ŞEYDİ"

Tören öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Semra Özal, başkanlık sorusuna "Bu rahmetli eşimin çok istediği bir şeydi, onun ömrü vefa etmedi" yanıtını verdi.

YAZILI MESAJ DA YAYINLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.
Erdoğan'ın yazılı mesajı şu şekilde:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, milletimizin yetiştirdiği seçkin devlet adamlarından ve siyasetçilerden biri olarak, ülkemizin kalkınmasına katkıları, değerli icraat ve hizmetleriyle her zaman saygıyla yad edilecektir. Seksenli yıllarda ülkemizde demokrasinin tekrar canlanmasında da önemli rol oynayan merhum Özal, aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'a vefatının 24. yıl dönümünde Allah'tan rahmet diliyor; kendisini saygıyla anıyorum."

MENDERES'İN KABRİNİ DE ZİYARET ETTİ

Erdoğan, Özal'ın ardından merhum Adnan Menderes'in kabrini de ziyaret ederek dua etti.

ERBAKAN'IN MEZARINI DA ZİYARET ETTİ

Merhum Başbakan'lardan Necmettin Erbakan'ın mezarını da ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan burada da Erbakan'a dua etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan referandum sonrası ilk olarak oraya gitti! ile ilgili etiketler Erdoğan özal
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.