Cumhurbaşkanı Erdoğan - Putin zirvesinin perde arkası!

SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt’un çarpıcı tespitleriyle Soçi zirvesinin perde arkası…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi'de kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Türkiye ile Rusya ilişkilerinin ele alındığı görüşmede, tahıl koridoru, Suriye ve enerji meselesi gibi konular masaya yatırıldı.

SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile  Putin’in kritik zirvesinin perde arkasını SuperHaber YouTube kanalında masaya yatırdı.

‘’TAHILIN YARISI İHTİYACI OLAN ÜLKELERE DE GÖNDERİLMELİ’’

Görüşmede ele alınan tahıl koridoru anlaşmasının yansımalarına vurgu yapan Bozkurt, Putin’in şartlarına dikkat çekerek ’’Rusya’nın haklı olduğu boyutlar var. Putin tahıl koridoru için 7 şart belirtti. Rusya, tahıl-gübre sevkiyatının önündeki yaptırımların kaldırılmasını istiyor. Tahıl-gübre üretimini destekleyen finans kuruluşlarının önündeki engellerin de kaldırılmasını istiyor. Ukrayna’dan 32 milyon 826 bin tonun yarısı Avrupa’ya gönderiliyor. İhtiyacı olan ülkelere de gönderilmeli.’’ dedi.

‘’SURİYE’DE GÜVENLİ ORTAM OLUŞTUĞUNDA SURİYELİLERİN GERİ DÖNÜŞÜ SAĞLANACAK’’

Türkiye-Suriye ilişkilerinin çözümünde Rusya’nın tavrını değerlendiren Ceyhun Bozkurt, ’’Suriye’de çözülmesi gereken sorunlar var. Bölgede PYD/YPG terör örgütü devre dışı kalmalı. Güvenli ortam oluştuğunda hem Suriyelilerin geri dönüşü, hem de Adana Mutabakatı gibi terör örgütleri ile mücadele ortalık vurgulanacak.’’ sözlerini kullandı.

‘’MİLLİ PARAYA GEÇİŞ, DOLARIN EGEMENLİĞİNİ SALLAYACAK’’

Türkiye ile Rusya’nın milli para hamlesine vurgu yapan Ceyhun Bozkurt, milli paranın doların egemenliğini kıracağının altını çizerek, ‘’Rus enerjisi Türkiye’nin kendi enerjisi hayata geçirene kadar avantaj sağlayacak. Yeni kurulan dünyada doların egemenliği üzerine yeni bir alternatif arayış söz konusu. Suudi Arabistan’ın BRICS’e  katılımı ciddi etki yapacaktır. Bu etki petrol alışverişinde dolar kullanılmasının önünde ciddi bir engel oluşturacaktır. Suudi Arabistan milli paralarla ticareti uygulayan kutba geçiyor. Milli paraya geçiş, doların egemenliğini sallayacak.’’ şeklinde konuştu.

‘’GÜÇLÜ TÜRKİYE EMPARYALİST KOLLARI SURİYE’DE, MAVİ VATAN’DA, KARADENİZ’DE, KAFKASYA’DA KIRAR’’

Rusya’yla olan gerilimin yerini sıcak havaya bırakmasını olumlu değerlendiren Bozkurt, ‘’Türkiye küresel etki yapan bölge ülkesi olarak yeni dünyaya uygun adımlar atıyor. Rusya ile gerilime doğru giderken yeniden ılımlı ilişkileri sürdürme kararı alındı. Rusya’nın dünyaya açılan kapısı Türkiye’dir. Güçlü bir Türkiye olursak, Batı’nın emperyalist kollarını adım adım Suriye’de, Mavi Vatan’da, Karadeniz’de, Kafkasya’da kırarız.’’ ifadelerini dedi.

Ceyhun Bozkurt’un çarpıcı analizleri SuperHaber YouTube kanalında…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan - Putin zirvesinin perde arkası! ile ilgili etiketler Rusya Putin Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna Suriye doğal gaz Enerji Vladimir Zelenskiy Ceyhun Bozkurt

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.