Cumhurbaşkanı Erdoğan o sözleriyle kimleri kastetti? "Riyad’dan size ekmek çıkmaz. Tişörtleri farklı bir şekilde boyamak size bir şey kazandırmaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde aralarında İstanbul'un da bulunduğu 11 büyükşehir ile 15 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan burada yaptığı konuşmasında "Riyad’dan size ekmek çıkmaz. Tişörtleri farklı bir şekilde boyamak size bir şey kazandırmaz." sözleri oldukça dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde aralarında İstanbul'un da bulunduğu 11 büyükşehir ile 15 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan fakat yaşanan kriz sonrası ertelenen Süper Kupa finali ile ilgili de kritik bir mesaj verdi.

Erdoğan, "Riyad’dan size ekmek çıkmaz. Tişörtleri farklı bir şekilde boyamak size bir şey kazandırmaz. Samimiyseniz, dürüstseniz bunu ülke genelinde milli ve yerli olarak ifade edin." ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili sözlerinin tamamı:

"BU MİLLETİN GAZİ MUSTAFA KEMAL İLE BİR DERDİ YOK"

Yine hayat tarzı köken, mezhep, inançlar ve semboller üzerinden pis bir oyun oynanmaktadır. Cumhuriyetimiz ve onun kurucusu Gazi Mustafa Kemal her zamanki gibi yine istismara en elverişli malzeme olarak öne sürülüyor. Oysa bu milletin ne cumhuriyet ile ne de Gazi Mustafa Kemal ile bir derdi sorunu vardır. Bu kavramların arkasına saklanarak siyaset yapmak, hassasiyet emaresi asla değildir. Tam tersine olur olmaz bahanelerle yalan yanlış söylemlerle bu yönde yapılan çıkışlar siyasi tükenmişliğin, kirli senaryolarda rol alma gayretliğinin işaretidir. Türkiye bu tuzağa düşmeyecek kadar demokrasiyi geliştirmiş, bölgesi ve dünyası ile bütünleşmiş bir ülkedir.

"RİYAD'DAN SİZE EKMEK ÇIKMAZ"

Her karışı terle ve kanla sulanmış vatan toprakları üzerinde ameliyat yapmaya kalkanlara meydanın boş olmadığını milletimizin istiklaline sıkı sıkıya sarıldığını göstermek boynumuzun borcudur. Riyad’dan size ekmek çıkmaz. Tişörtleri farklı bir şekilde boyamak size bir şey kazandırmaz. Samimiyseniz, dürüstseniz bunu ülke genelinde milli ve yerli olarak ifade edin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan o sözleriyle kimleri kastetti? "Riyad’dan size ekmek çıkmaz. Tişörtleri farklı bir şekilde boyamak size bir şey kazandırmaz" ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Riyad Suudi Arabistan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.