Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Netanyahu nereye kaçar bilemiyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze saldırıları hakkında konuşan Erdoğan "Netanyahu nereye kaçar bilemiyorum" diyerek kalleş saldırılar için insanlık mahkemesinde yargılanacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 saat süren Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın gündeminde 7 Ekim'den beri Gazze'ye korkunç saldırılar düzenleyen İsrail ve batı da vardı. 

Netanyahu'nun insanlık mahkemesinde yargılanacağını ifade eden Erdoğan'ın konuşması şöyle:

"Bizim safımız yalnızca bükülmez kolu ile hakkın yanı olabilir. Gazze'de öldürülen binlerce masumun yanında olmak için derin felsefi gerekçeleri aramaya da gerek yoktur. Gazze halkının yaşadıklarına karşı çıkmak için sadece insan olmak yeterlidir. İsrail, elbette hesap verecek. Netanyahu nereye kaçar bilemiyorum. İşlediği savaş suçlarının, yakın gelecekteki yargılanmalarında ayrı bir yeri olacaktır. Er ya da geç insanlık mahkemesinde yargılanacaklardır.

Netanyahu yönetimine bu cüreti veren, suçların üstünü örten ülkeler de aynı akıbeti paylaşacaklardır. Amerika ve Avrupa ülkeleri, İsrail'e destek vermemiş olsa, bu yönetim böyle acımasız hareket edemezdi. Bunların geçmişi vahşetle doludur.

Batının kendi refahından başka hiçbir şeyi umursamadığını net bir şekilde kanıtlanmıştır.

Gazze'deki vahşete ortak olan batı, yine sadece mayasındaki barbarlık dürtüsüyle hareket etmektedir. İsrail'e en küçük bir söz söyletmeyip Gazze'ye destek olanların üzerine giden ülkeler, insan olma özelliklerini kaybetmişler. Özellikle BMGK gibi kurumlar da sergiledikleri acizlikle, insanlığın ortak çatısı olma özelliklerinden uzaklaşmıştır. Genel Sekreter Guterres'in samimi desteği de daimi üyeler tarafından engellenmiştir.

"İsrail gerçek bir orduyla karşı karşıya geldiğinde paramparça olacak"

Batının eteği altına saklanan İsrail, zulmü ne kadar tırmandırırsa, sonucu da o kadar ağır olacaktır. Masum çocukları, kadınları, silahsız ve çaresiz insanları, dünyanın en modern savaş araçlarıyla öldürmek, sadece İsrailli yöneticiler gibi korkaklara mahsus bir zavallılıktır.

Gazze'deki bir avuç sivil karşısında yüreği de bacağı da titreyen İsrail'in, gerçek bir orduyla, gerçek bir güçle karşı karşıya geldiğinde paramparça olacağı muhakkaktır. İsrail yönetiminin böyle bir acı akıbete gerek kalmadan bir an önce aklını başına toplamasını ümit ediyoruz.

Bölgeye huzur gelmesinin tek yolunun 1967 sınırlarında Doğu Kudüs'ün başkenti olduğu bağımsız bir Filistin Devleti kuruluşundan geçtiğini bir kez daha hatırlatıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Netanyahu nereye kaçar bilemiyorum" ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Netanyahu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.