Cumhurbaşkanı Erdoğan, Myanmar lideri ile görüştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Myanmar'ın lideri Aung San Suu Çii ile telefonda görüştü. Görüşmede Erdoğan, Arakan Müslümanlarına yönelik insan hakları ihlallerindeki artışın başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünyada derin endişeye yol açtığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamları ve yaşanan insani krizi Myanmar lideri Aung San Suu Çii ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii ile bugün yaptığı görüşmede, Arakan Müslümanlarına yönelik insan hakları ihlallerindeki artışın başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünyada derin endişeye yol açtığını vurguladı.

Konuya ilişkin görüş teatisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aung San Suu Çii'nin, mevcut krizin nasıl çözümlenebileceği ve bölge halkına insani yardımların ulaştırılması konularını da ele aldıkları belirtildi.

"ENDİŞE VE İNFİALE YOL AÇTI"

Türkiye'nin terörü de masum sivilleri hedef alan operasyonları da kınadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hadiselerin ciddi bir insani krize dönüşmesinin endişe ve infiale neden olduğuna da dikkati çekti.

"ORANTISIZ GÜÇ KULLANIMINDAN UZAK DURULMALI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin sorunun çözümüne yönelik çabaları desteklediğine, bu süreçte orantısız güç kullanımından uzak durulması ve sivil halkın zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterilmesi gerektiğine de işaret etti.

Erdoğan, başta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Bangladeş Cumhurbaşkanı Abdul Hamid olmak üzere Myanmar'da yaşanan krizle ilgili olarak muhtelif liderlerle yaptığı görüşmelere de değindi.

ERDOĞAN DÜNYA LİDERLERİ İLE KRİZİ GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arakan'da yaşanan insanlık krizi ile ilgili 20 dünya lideri ile görüştüğünü söylemişti...

Dün bulunduğu Slovenya'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Myanmar'daki insani kriz ile ilgili diplomatik çalışmalarını sürdürdüğünü açıklamış, bu çerçevede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Myanmar lideri ile de bir görüşme yapacağını söylemişti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Myanmar lideri ile görüştü! ile ilgili etiketler Erdoğan Myanmar aung san suu çii
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.