Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Mercek altına aldık' diyerek duyurdu: Fiyat artışları için gereken neyse yapacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında ekonomiye dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Rusya-Ukrayna arasında yaşanan geril akaryakıt ve gıda fiyatlarına yansırken Cumhurbaşkanı Erdoğan bu artışların mercek altına alındığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya-Ukrayna savaşı ülkemizde de enflasyonu olumsuz etkiliyor. Akaryakıttaki artışı yakından takip ediyoruz. Gıda fiyatlarındaki dalgalanmaları da mercek altına aldık, gereken neyse yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

"FİYAT ARTIŞLARINI MERCEK ALTINA ALDIK, GEREKEN NEYSE YAPIYORUZ"

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle küresel çapta ortaya çıkan fiyat artışının mercek altına alındığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya-Ukrayna savaşı ülkemizde de enflasyonu olumsuz etkiliyor. Çok sayıda adım attık, atıyoruz, atacağız. Elektrikte ve doğal gazda sübvanseler ile vatandaşımızı korumayı sürdürüyoruz. Akaryakıttaki artışı da yakından takip ediyoruz. Gıda fiyatlarındaki dalgalanmaları mercek altına aldık, gereken neyse yapıyoruz." dedi. 

 

"YAĞ ÜZERİNDEN ÜLKENİN ÜZERİNE KARA BULUT TOPLAMAYA ÇALIŞIYORLAR"

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Dün Gezi olaylarında ekonomiyi batırın çağrısı yapan bunlardı. Bugün yağ üzerinden ülkenin üzerine kara bulut toplamaya çalışanlar yine bunlar.

Biz eser ve hizmet yarışına gireceğimiz bir muhalefet arıyoruz. Biz yıkmanın değil yapmanın hedefi ile yapılacak bir siyasetin peşindeyiz.

 

"TÜRKİYE EKONOMİSİ 2021'DE SON 10 YILIN EN BÜYÜK BÜYÜME ORANINA ULAŞTI"

Kurdaki yükselişten, EMTIA fiyatlarının artışından kaynaklanan bir hayat pahalılığı ile karşı karşıyayız. Dünyada da böyle bir durum var. Bu süreçte Türkiye, üretim ve istihdam gücü ile şoklara karşı dayanıklılığını bir kez daha göstermiştir. Küresel ekonomi 3.1 daralırken, Türkiye 2020 yılında 1.8 büyüdü. Büyüme gerçekleştiren Çin ile birlikte iki ülkeden biri olduk. Hızla artan girdi fiyatlarına rağmen Türkiye ekonomisi yüzde 11 ile 2021 yılında son 10 yılın en büyük büyüme oranına ulaşmıştır. Kişi başına düşen milli gelirimizin döviz kurundaki yükselişe rağmen bir önceki yıla göre 900 dolar artarak 9 bin 535 dolar olarak gerçekleşmesi de önemli bir gelişmedir.


"AKARYAKITTAKİ ARTIŞI DA YAKIN TAKİBE ALIYORUZ"

Geçtiğimiz aralık ayı itibarıyla istihdam 30 milyonu aşarak tarihi bir seviyeye çıkmıştır. Rusya-Ukrayna savaşı ülkemizde de enflasyonu olumsuz etkiliyor. Çok sayıda adım attık, atıyoruz, atacağız. Elektrikte ve doğal gazda sübvanseler ile vatandaşımızı korumayı sürdürüyoruz. Akaryakıttaki artışı da yakından takip ediyoruz. Sondaj gemilerimizi inşallah 5'e çıkarıyoruz. Sondaj çalışmalarında çok daha güçlü bir hale gelmiş olacağız. Gıda fiyatlarındaki dalgalanmaları mercek altına aldık, gereken neyse yapıyoruz.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Mercek altına aldık' diyerek duyurdu: Fiyat artışları için gereken neyse yapacağız! ile ilgili etiketler Erdoğan zam Cumhurbaşkanı fiyat fiyat artışı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.