Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kurban Bayramı tatili 9 gün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sona erdi. Toplantı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabinenin Kurban Bayramı ile ilgili kararları merakla bekleniyordu.

Daha önce, bayram tatilinin kaç gün olacağını millete seslenişte açıklayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Aşılama çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Yapılan toplam aşılama sayımız 59 milyona yaklaştı. En yaygın korunma biçimi aşılamadır.

Virüsün yeni varyantları dünyayı tehdit ediyor. Biz hem sağlık sistemimizin gücü hem aşılama oranlarımızla nispeten iyi bir noktadayız. Aşılamanın nispeten düşük olduğu yerler tehdit altına girebilir. Ciddi gayretler ve fedakarlıklarla elde ettiğimiz avantaja sahip çıkmak mecburiyetindeyiz.

Bayram günlerini de aynı şekilde kurallara uyarak geçirmeliyiz. Önümüzdeki dönemde aynı sıkıntılara düşmemek için tedbiri elden bırakmamalıyız. Tüm vatandaşları bayrama kadar aşı olmaya davet ediyoruz.

Niğde-Ankara otoyolunu kullanan sürücülerimize bir müjde vermek istiyorum. Araçlarıyla bu yolu kullananlara yüzde 20, otobüs, kamyon ve TIR’larıyla kullananlara ise yüzde 40 indirimli olacak. İndirim cuma gece yarısı devreye girecek. 

Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır.

Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak. Pazartesi yarım gün idari tatil olacak, salıdan cumaya tam gün tatildir. 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz pazartesi sabahına kadar vatandaşlarımız bir tatile kavuşuyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kurban Bayramı tatili 9 gün ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı kabinesi Kurban bayramı tatili
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.