Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yeni yasama yılının açılışı için düzenlenen özel oturumda oturumda açıklamalar yaptı. Çok sayıda gündem maddesi konusunda mesajlar veren Erdoğan, "Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin ihtiyaçlarını karşılamak için kendimizi yenilemeyi sürdüreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis'te yeni yasama yılının ilk gününde milletvekillerine hitap etti. Erdoğan, dış politika ve ekonomi gibi çok sayıda gündem maddesi hakkında açıklamalar yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bu Meclis çatısı altında bugüne kadar hizmet eden tüm milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum.

Türkiye'nin istiklal ve istikbal davası çağlar ötesine varan kutlu bir mücadelenin adıdır. Bugün de sınır içi ve sınır dışında aynı mücadeleyi vermeyi sürdürüyoruz.

 Bilindiği gibi 27'nci dönem son yasama yılının açılışını yapıyoruz. Meclisimiz ara vermeden önce bu yasama yılını da en verimli şekilde değerlendirecektir.

Dünyamız ve bölgemizin tarihi günler yaşadığı, asırlık dengelerin kökünden sarsıldığı bir dönemde bu seçimleri yapacağız. Meclisimize, milletimize yaptığınız hizmetler için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

Önce milli mücadelede, son olarak da 15 Temmuz gecesi 'Gazi' unvanı ile şereflenen Meclisimiz, dünya meclisleri içinde müstesna bir yere sahiptir. Şimdi karşımızda darbecilere direnerek, milli mücadelenin üstünlüğünü hiçbir tereddüte mahal vermeyecek şekilde tescillemiş bir meclis var.

"TÜRK MİLLETİNİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK İÇİN KENDİMİZİ YENİLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Biz kimin ne dediğine, kimin ne istediğine değil, milletimizin neyi istediğine, neye ihtiyacı olduğuna bakarak istikametimizi çiziyor, yolumuza devam ediyoruz.

Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin ihtiyaçlarını karşılamak için kendimizi yenilemeyi sürdüreceğiz.

Dünyanın ve bölgemizin tarihi günler yaşadığı, asırlık dengelerin sarsıldığı siyasi, ekonomik ve askeri güç merkezlerinin yeniden oluştuğu dönemde bu seçimleri yapacağız. Sizlerin üstlendiğiniz misyonun gereğini başarıyla yerine getirmiş bir kadro olarak milletimizin gönlünde yerinizi aldığınıza inanıyorum.

Türkiye'yi ısrarla müstemleke muamelesine maruz bırakmak isteyenler Meclisimizin onurlu duruşundan rahatsızdır. Biz, kimin ne dediğine, ne istediğine değil; milletimizin neye ihtiyacı olduğuna, yasamasıyla, yargısıyla, yürütmesiyle istikametimizi çiziyoruz.

Ülkemizi sadeleştirilmiş, vizyoner bir anayasaya kavuşturmak istiyoruz.

Ülkemizin bir numaralı sorunu uzun yıllar boyunca terördü. Terör örgütlerini sınırlarımız içinde bitirirken, sınırlarımız dışında da adeta felç ederek yeni bir güven ve huzur iklimi oluşturduk. Bu gerçeği elini vicdanına koyan kimse inkar edemez. Giriştikleri küçük çaplı saldırılar bunların son çırpınışlarıdır.

Ekonomiye yönelik sinsi oyunları bozmak için kendi modelimizi geliştirdik. Bu modelin dünyada örnekleri de var. Ekonomik bir saldırı ile karşı karşıya kalınca teröre karşı ne yaptıysak aynı tavrı sergiledik.

Hatırlarsanız döviz kurunda dengesiz yükseliş başlayınca kur korumalı mevduat ve bir dizi önlemle paniğin önünü kestik. Refah kaybını önlemek için asgari ücret, memur maaşları, emekli maaşları ve sosyal yardımları düzenledik. Önümüzdeki yılın başında kayıpları yeniden gözden geçireceğiz. Hiçbir vatandaşımızın enflasyonun altında ezilmesine izin vermeyeceğiz.

Yaşanan sıkıntıları, dalgalanmaları görmezden gelmiyoruz. Döviz kurundaki yükseliş ve enflasyondaki artıştan dolayı kayıplarını gayet iyi biliyoruz. Bunların önüne geçecek tedbirleri almaya başladık. KKM olduğu bir dizi tedbirler paniğin önünü kestik. Enflasyondaki artışın neden olduğu kaybı önlemek için asgari ücreti, memur ve emekli maaşlarını yılbaşında ciddi oranda artırdık. Temmuz ayında daha ileri taşıdık. Yeni yılbaşında tekrar gözden geçireceğiz. Hiçbir vatandaşımızın enflasyona ezilmesine izin vermeyeceğiz.

Eğitime fırsat eşitliğini sağladık. Yüksek öğretimde 76 olan üniversite sayısını 208'e çıkardık. Çarşamba günü açılışını yaptığımız Etlik Şehir Hastanesi ile birlikte 20 şehir hastanemizi hizmete sunduk.

Gençlik ve sporda gençlik merkezi sayısını 9'dan 417'ye çıkardık. Şu anda KYK'da kapasite çok müsait. Lisans öğrencileri için burs 45 liraydı, 850 liraya yükselttik.

Aile fıtratını yükseltmeye yönelik attığımız adımları, önümüzdeki dönemde yeni unsurlarla destekleyeceğiz. Son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız ulaştırma hizmetlerinde, hepsini saymıyorum, bunların arasında Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 1915 Çanakkale köprüsü var.

 TOKİ eliyle 1 milyon 170 bin konut ürettik, 3 milyon konutun da dönüşümünü gerçekleştirdik. Yapacaklarımızı söylemiyorum, bunlar yaptıklarımız.

12 milyon vatandaşımızı yeni ve güvenli konutlara kavuşturduk.

Yeni konut projesine hemen başlıyoruz. Konut amaçlı arsa üretimini 1 milyona çıkartacağız.

20 yılsa çiftçilerimize toplam 183 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik, cari rakamlarla bu rakam 465 milyar liraya tekabül ediyor. 

Sinop'la ilgili mutabakatı sağlarsak 2. nükleer santral Sinop'ta kurulacak.

"TÜRK DİPLOMASİSİ SON ASIRLARIN EN BAŞARILI DÖNEMİNİ YAŞIYOR"

Sorunların çözümünde inisiyatif alarak aktif siyaset üretiyoruz. Uluslararası planda fikirlerine başvurulan, önerileri dikkate alınan, sorunlara çözüm üreten bir diplomatik güç haline geldik. Türk diplomasisi son asırların en başarılı dönemini yaşamaktadır. Ukrayna krizindeki tutumumuz ülkemizin barışı, istikrarı merkeze alan dış politikasının son örneğidir. Rusya-Ukrayna arasındaki savaşta tercihimizi barıştan yana, diyalogdan, adaletli hakemlikten yana kullandık.

Rusya-Ukrayna arasında gerçekleştirilen esir mübadelesi Türk diplomasisini çok farklı bir lige yükselmiştir.

"İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN TAAHÜTLERİNİ YERİNE GETİRİP GETİRMEDİĞİNİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ"

Terörizmle mücadelede kararlılığımızı NATO'nun son genişleme zirvesinde gösterdik.

İsveç ve Finlandiya'nın taahütleri yerine getirip getirmediğini titizlikle takip ediyoruz.

Biz ülkemize verilen sözler tutulana kadar kararlı tutumumuzu sürdüreceğiz.

Suriye ve Irak'ın kzeyindeki harekatlar ile hainleri kıpırdayamaz hale getirdik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Meclis TBMM özel oturum
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.