Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kafkasya'da bizim de hamlelerimiz olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Ermenistan ziyareti hakkında konuştu. Kafkasya'da bazı hamlelerinin olacağını vurgulayan Erdoğan, "Sayın İlham Aliyev kardeşimizle de bunları konuşup, ona göre adımlarımızı atacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki Türk Evi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, ABD ile devam eden F-16 görüşmelerinin olumlu ilerlediğini söyledi. Kafkasya'da yeni hamlelerinin olacağını belirten Erdoğan, "Sayın İlham Aliyev kardeşimizle de bunları konuşup, ona göre adımlarımızı atacağız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Biz şu anda F-16 satın almakla ilgileniyoruz. Sayın Biden’la bu konuda olumlu görüşmeler yapmıştık. Burada Cumhuriyetçi senatörlerle de bazı görüşmeler yaptım. Bakanımız Hulusi Akar da muhatabıyla görüşmelerini yürütüyor. Hava olumlu istikamette gelişiyor. Temenni ederiz ki bu olumlu hava devam eder. Bir an önce de bu işten bir netice alırız diye düşünüyorum. Tabii Sayın Biden’la resepsiyonda geniş bir görüşme fırsatı bulamadık. Daha sonra telefon diplomasisiyle belki bu konuları görüşme imkânımız olur. Ama Milli Savunma Bakanımızın, Dışişleri Bakanımızın yapacakları görüşmelerle süreci takip edeceğiz. Gelişmeler şu an itibarıyla olumlu istikamette gidiyor.

KAFKASYA'DA BİZİM DE BAZI HAMLELERİMİZ OLACAK"

(Amerikan Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Ermenistan ziyareti) Pelosi’nin bu ziyaretiyle kalkıp da Kafkasya’daki bu gelişmelere darbe vuracak ne mecali var ne cürmü var. Ben inanıyorum ki o birçok yeri de rahatsız etmiştir. Hiç fazla abartmaya falan da gerek yok. Şimdi biz de bazı hazırlıkları yapıyoruz. Buradan döndükten sonra gereken adımları da atarız. Şimdi Prag’da Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi var. Şu anda Prag’daki zirveye katılıp katılmama gibi bir değerlendirme içindeyiz. Prag’daki zirveye katılmamız halinde, Paşinyan’ın oraya gelme durumu var. ‘Orada görüşebilir miyiz?’ diye de bir düşüncesi olmuş galiba. Belki orada kendisiyle bu konuları ayrıca bir görüşme durumumuz olabilir. Fakat tabii bu konularla ilgili Kafkasya’da bizim de bazı hamlelerimiz olacak. Onun da şimdilik sadece planlama süreci içerisindeyiz. Sayın İlham Aliyev kardeşimizle de bunları konuşup, ona göre adımlarımızı atacağız.

"ALTERNATİFLERİMİZ VAR"

(Türkiye'nin Rusya'ya yakınlığı dolayısıyla Avrupa ve ABD tarafından kredi kartı kullanımının mercek altına alınması) Bu kartlarla ilgili konuda en önemli nokta Mir Kart denilen olaydır. Bu Rusya ile bizim aramızda bir adımdı. Bu konu hakkında atacağımız adımların değerlendirmelerini ilgili arkadaşlarımızla yapıyoruz. Ona göre adımlarımızı inşallah yine atacağız. Alternatifimiz var tabii, o ayrı. Ama bütün dert, işte bu yaptırımların farklı versiyonları. Bunlar tabii gerçekten dostluğa falan yakışmıyor, ekonomik ilişkilerimizin düzenlenmesine yakışmıyor. Biz şimdi ister istemez ne yapacağız? Alternatifleri ne olabilir; bu alternatifler üzerinde ilgili bakan arkadaşlarım görüşmelerini yapıyorlar. Bu görüşmelerden sonra da İstanbul’da cuma günü inşallah bütün ilgili arkadaşlarımı toplayacağım. Onlarla bir toplantı yapıp, burada da nihai kararımızı vereceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kafkasya'da bizim de hamlelerimiz olacak ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan f-16 ABD Rusya kafkasya
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.