Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 saat 10 dakika süren Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücret zammı ile ilgili değerlendirme yapan Erdoğan enflasyonla mücadele, terörle mücadele ve Gazze'ye yönelik İsrail'in saldırıları ile ilgili konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı toplantı, 3 saat 10 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Dış politikada gerçekten yoğun bir gündemi geride bıraktık. Kardeşim Tebbun'la görüşmemizde Gazze'ye ve Filistin davasına güçlü desteğimizi teyit ettik. Yaklaşık 5 yıldır tam anlamıyla bir fetret devri yaşayan muhalefetin yönetimindeki belediyeleri, gerçek belediyecilikle buluşturacağız.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörü kaynağında yok etme stratejimizi başarıyla uyguluyoruz. Havadan ve karadan gerçekleştirdiğimiz nokta operasyonlarla teröristlerin üzerindeki baskıyı artırıyoruz. Terör belasından Türkiye'yi tamamen kurtarmakta kararlıyız.

Türkiye'nin güneyinde, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde bir terör yapılanmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Tel Rıfat başta olmak üzere teröristlerin kümelendiği sınırımıza yakın alanları da eninde sonunda güvenli hale getireceğiz.

Kimin ne yaptığını kimin kiminle iş tuttuğunu çok iyi biliyoruz. Bir gece ansızın gelerek bu senaryoları kesip atmaktan çekinmeyiz. Kendi akıllarınca bize, aslında ülkemize ve milletimize kuyu kazanları da kendi kibirleriyle, kirli hesaplarıyla baş başa bırakıyoruz."

ENFLASYONLA MÜCADELE

Hiçbir karanlık projenin bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermeyeceğiz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuza omuz veren her vatandaşımıza şükranlarımı sunuyorum. En zoru geride kaldık. Bundan sonra hep birlikte sürekli daha iyiye gideceğiz. Enflasyonu yavaş yavaş kontrol altına alıyoruz. Fiyatlandırma davranışları yerini rasyonel fiyatlandırmalara bırakmaya başladı. Üretim, İstihdam, büyüme tarafındaki olumlu tablo yeni rekorlarla sürüyor. OECD ülkeleri arasında en iyi performansı gösteren ülke olduk.

Meclisizimin onayı ile ilk düzenlemeden yararlanamayan emeklilerimizin hesaplarına bir defaya mahsus olarak 5 bin lira yatırılacak. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik doğal gaz tüketim desteğini düzenli sosyal yardım programlarımıza dâhil ettik.

Yıllık 900 ila 2 bin 500 lira arasında olan toplam 8 aylık ödeme miktarını 1.500 ila 3 bin 500 liraya yükselttik.

Yılbaşında ekonomik dengeyi sarsmayacak, çalışanların kayıplarını giderecek bir asgari ücret belirleyeceğiz. 11 Aralık'ta asgari ücret toplantıları başlıyor. İstihdamı yormacak, işçilerimizi de memun edecek bir artış ile düzenleme yapacağız.

Emeklilerin hesabına 5 bin lira yatıracağız"

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARI

"Batının etekleri altına saklanan İsrail yönetimi, zulmünü ne kadar tırmandırırsa sonuçta ödeyeceği bedeller de o kadar ağır olacaktır. İsrail, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana Filistin coğrafyasında uyguladığı her zulmün hesabını verecektir. Bundan kaçış yok, Netanyahu nereye kaçar bilemiyorum"

KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI 

"Kentsel dönüşüm konusu Türkiye için tartışmasız bir beka meselesidir. Hepsinden önemlisi bu, siyaset, siyasi partiler üstü bir konudur. Yeni kanunla getirilen düzenlemelerde herhangi bir rant sağlama amacı veya hak sahiplerinin başka bölgeye gönderilmesi söz konusu değildir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalar! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.