Cumhurbaşkanı Erdoğan IMF anısını anlattı! 'Tayyip Erdoğan hükümeti halleti'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anlattığı IMF anısına ilişkin, “Ben IMF’in başındaki o zata dedim ki; ‘Siz Türkiye’yi idare edemezsiniz’ nerede oluyor bu? Davos’ta. Ancak siz taksitlerinizi alırsınız bölersiniz. Ama ülkeyi yönetmek bana aittir size ait değil. 23 buçuk milyar dolar IMF’e borcumuz vardı o zaman. Borcumuzu bitirdik. Bunu 7’li masadaki kişilerden bir tanesi değil, Türkiye’nin Başbakanı olan Tayyip Erdoğan hükümeti halleti.” ifadelerini kullandı.

Katıldığı TRT ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve anısını anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ismini vermeyerek DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ağır dille eleştirdi.

"TAYYİP ERDOĞAN HÜKÜMETİ HALLETİ"

Babacan'ın adını vermeyerek IMF anısını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “IMF’in başındaki zat ve şu anda yedili masada olanlardan bir tanesi de yanımda o zamanlar. Ben IMF’in başındaki o zata dedim ki; ‘Siz Türkiye’yi idare edemezsiniz’ nerede oluyor bu? Davos’ta. Ancak siz taksitlerinizi alırsınız bölersiniz. Ama ülkeyi yönetmek bana aittir size ait değil. 23 buçuk milyar dolar IMF’e borcumuz vardı o zaman. Borcumuzu bitirdik. Bunu 7’li masadaki kişilerden bir tanesi değil, Türkiye’nin Başbakanı olan Tayyip Erdoğan hükümeti halleti." dedi.

MB REZERVİNDE "135 MİLYAR DOLAR" HEDEFİ

Erdoğan sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"O gün bugündür IMF ile ilişkimiz yok. Ama şu anda masanın içinde olanlardan otellerin lobilerinde IMF ile görüşmeler yapan var. Bizim o zaman Merkez Bankası rezervi 27 buçuk milyar dolardı. Şu anda 128 buçuk milyar dolar döviz rezervi var. Başbakanlığım döneminde de bir ara 135 milyar dolara da çıktı, yine çıkacağız. Çünkü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile istikrar kazandı. Bir araya gelip daha cumhurbaşkanı adayı seçemeyenlerin ülkeyi yönetme kabiliyeti olabilir mi? Milletim bunları görüyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan IMF anısını anlattı! 'Tayyip Erdoğan hükümeti halleti' ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Ali Babacan IMF
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.