Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin yeniden görüştü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin TürkAkım'ın açılışının ardından yeniden görüştü. Yaklaşık yarım saat süren görüşmede her iki ülkenin dışişleri ve savunma bakanları da katıldı.

Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya nakledecek TürkAkım doğal gaz boru hattının açılışı dolayısıyla düzenlenen törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yeniden bir araya geldi.

Haliç Kongre Merkezi'ndeki görüşmeye her iki ülkenin dışişleri ve savunma bakanları da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin yeniden görüştü!

TÜRKAKIM AÇILDI

Rus gazını Karadeniz altından boru hatları ile Türkiye ve Avrupa'ya taşıyacak olan doğal gaz boru hattı projesi TürkAkım açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin'in katıldığı törenle hizmete açılan doğal gaz boru hattı üzerinden Türkiye'nin gaz sevkıyatında transit riskleri ortadan kalkacakken, Avrupalının gaz ihtiyacı da bu hattan karşılanacak.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2020 senesinin ülkelerimiz, halklarımız ve tüm dünya için esenlikler getirmesini diliyorum. Tüm dostlarımızın yeni yılını gönülden tebrik ediyorum. Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki işbirliğinin son nişanesi olan TürkAkım’ın açılışı münasebetiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. TürkAkım, Rus dostlarımızla beraber büyük emek harcadığımız, hem ikili ilişkilerimiz bağlamında tarihi nitelikte bir projedir. Projede deniz bölümünün tamamlanması neticesinde değerli dostum Putin ile geçen yıl tören düzenlemiştik. Bir sene içerisinde hedeflediğimiz şekilde hattı başarıyla tamamladık ve şimdi de açılışını yapıyoruz. Proje sayesinde 31,5 milyar metreküplük doğal gazın 15,75 milyar metreküpü aracı hiçbir ülke olmadan doğrudan ülkemize ulaşacaktır. Böylece 15 milyon hanenin yıllık doğal gaz ihtiyacını da karşılamış olacağız. TürkAkım projesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Projenin hayata geçirilmesinde emeği ve katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum." dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin yeniden görüştü! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Putin TürkAkım İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.