Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gaziantep ve Mardin’deki kazalar tüm boyutlarıyla soruşturuluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından konuştu. Gaziantep ve Mardin'deki kazaların çok yönlü soruşturulduğunu belirten Erdoğan, ''Soruşturmalar neticesinde, failler hakkında gereken işlemler yapılacaktır'' dedi. Mısır alım fiyatını da açıklayan Erdoğan "TMO mısır alım fiyatını ton başına 5 bin 700 lira olarak uygulayacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı yaklaşık 2 saat 45 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Gaziantep ve Mardin'de meydana gelen trafik kazalarında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Gaziantep ve Mardin'deki kazalar tüm boyutlarıyla soruşturulmaktadır. Yapılan soruşturmalar neticesinde, failler hakkında gereken işlemler yapılacaktır.

Benzer kazaların bir daha yaşanmaması için trafik ve araç güvenliği başta olmak üzere her alanda ihtiyaç duyulan tedbirleri süratle uygulamaya geçireceğiz.

''EYLÜL'ÜN İLK HAFTASI BALKAN TURUNA ÇIKACAĞIM''

Eylül'ün ilk haftasında 3 ülkeyi kapsayan bir Balkan turuna çıkacağım.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Dünyanın en önemli kriz başlığı olan Ukrayna- Rusya savaşı, ülkemizle birlikte tüm insanlığı ilgilendiren sonuçlar doğuran etkileri ile devam ediyor. Türkiye olarak bu savaşın önce önüne geçmek, ardından da barışla sonuçlanması için her türlü gayreti gösterdiğimize herkes şahittir.

Putin ve Zelenskiy'i Türkiye'de bir araya getirerek krizi kökünden çözmeyi amaçlıyoruz.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER

Türkiye'nin yeniden, yarım asrı aşkın süredir oynanan oyunlarla sıcak para sömürgesi haline dönüştürülmesine rıza göstermeyeceğiz.

Vatandaşlarımızdan ve iş dünyamızdan tek ricam, kendi ülkelerine ve dolayısıyla kendi paralarına güvenmeleridir.

Bizim ekonomi modelimizde, yatırım yapan, çalışan, ticaret yapan kazanacak. Bunların hasılasıyla da devlet kazanacak, bütçe kazanacak.

Artık hiç kimsenin sadece parasının değerinden endişe ederek dövize ve altına yönelmesi için sebep kalmamıştır.

Tasarruflarını hala döviz ve altında tutan vatandaşlarımızı, buralardaki kazançlarını da garanti alan Türk lirası mevduatlara dönmeye davet ediyorum.

MISIR ALIM FİYATI BELLİ OLDU

Sırf paradan para kazanmak adına yatırım yapmamak üretmemek satmamak Türkiye gemisinde delik açmak demektir. Biz bu gelişmeleri takip ediyoruz. tespit ettiğimiz sorunların ahlaki temelli olduğunu gördüğümüz için çözüm yolları arıyoruz. Piyasada denetimleri sıkılaştırdık. Dövize ve altına yönelen kredi akışının önünü kestik. Tarım ürünlerine hakkı olan alım fiyatları verdik. Mısır üreticilerimize de müjde vermek istiyorum. TMO hasat dönemi yaklaşan mısır alım fiyatını ton başına 5 bin 700 lira olarak uygulayacaktır.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gaziantep ve Mardin’deki kazalar tüm boyutlarıyla soruşturuluyor! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.