Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'da gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen "İlk Oyum AK Parti'ye İlk Oyum Erdoğan'a Programı"nda gençlerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da gençlerle bir araya geldi. Burada konuşma yapan Erdoğan, pek çok açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan detaylar ise TOGG ve Karadeniz gazı oldu...

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Pazara kadar değil ha! Sevgi neydi? Maşallah. Buradan Dadaşlar diyarı Erzurum'u selamlıyorum. Hayallerinin peşinden giden tüm gençlerimize selam ve sevgilerimi gönderiyorum. 1 buçuk yıl aradan sonra Erzurum'da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu vesile ile bir kez daha az önce açılışını yaptığımız eser ve hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum. 

Bugün resmi rakamları aldım, dediler ki 100 bin. Biz de sizlerle gurur duyuyoruz. İnşallah asıl gurur paylaşımını ne zaman yapacağız? Seçimin akşamı yapacağız. Rabbim bana sizler gibi yol arkadaşı verdiği için bir kez daha hamd ediyorum. 

Bugün resmi rakamları aldım, dediler ki 100 bin. Biz de sizlerle gurur duyuyoruz. İnşallah asıl gurur paylaşımını ne zaman yapacağız? Seçimin akşamı yapacağız. Rabbim bana sizler gibi yol arkadaşı verdiği için bir kez daha hamd ediyorum. Gençlerle zaman geçirmeyi yeri benim için hep ayrı oldu. İlk günden beri sizlerin yol arkadaşlığını baş üstünde tuttum. Türkiye'yi karış karış dolaşırken gençlerimizle bir araya gelmeye önem veriyorum. Geçen hafta Mardin'deydik, orada da böyle gençlerimizin coşkusuna ortak olduk.

Birileri gençlere sürekli karamsarlık, biz hiç ayrım yapmaksızın tüm gençlere umut olduk. Gençlerimizin duyguları üzerinden siyasi saltanatlarını yürütmeye çalışanlara inat biz gençlere kulak verdik. Birileri FETÖ'cülerle benzin istasyonlarında hamburger yemek için 10 bin kilometre uzağa giderken biz cağ kebabı yedik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'da gençlerle buluştu

Gençlerimizin gelecekler ilgili hayallerini dinleme imkanı bulduk. Türkiye'nin alfabedeki bir iki harfe hapsedilemeyecek bir gençliği var. Türkiye'nin üretken, çalışkan bir gençliği var. Türkiye'nin dünyayı takip eden ufku geniş bir gençliği var. Türkiye'nin merhum üstadın ifadesiyle, 'Kim var diye seslenilince sağına soluna bakmadan, ben varım diyen' gençliği burada.

Sizlere baktıkça, çok daha fazlasına sahip bir gençlik görüyorum. Karşımda TEKNO FEST gençliği görüyorum. Sizler bizim aydınlık yarınlarımızın teminatısınız. Bugün bu salonda sadece yarınların siyasileri, diplomatları yok, adım adım Türkiye Yüzyılını inşa edecek mimarlar da var. Bizim 20 sene boyunca yürüttüğümüz mücadeleye siz sahip çıkacaksınız. Böyle gelmiş böyle gider diyenlerden asla olmadık.

BURS MİKTARLARINDA ARTIŞ

Bay Kemal ne diyor? Bir senede bütün yurt sorunlarını çözermiş. 10 -11 tane büyükşehrin var oralarda kaç tane yurt yaptınız? Burs ve kredi imkanlarını genişlettik. Buradan sesleniyorum, Bay Kemal altılı masa. Burs neydi 45 liracıktı. Yılbaşından itibaren lisans öğrencileri için bin 250 liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liraya çıkarttık. Asgari ücret ne oldu? 8 bin 506 oldu. Temmuz ayında hayata geçirdiğimiz düzenlemeyle toplam 3,3 milyon öğrencimizi 27 milyar liralık bir maddi külfetten kurtardık. Biz geldiğimizde öğrencilerin harç denilen sıkıntıları sildik mi? Bir kalemde sildik. Yurtlarımızda kalan öğrencilerimize yaptığımız beslenme yardımını bin 800 liraya yükselttik. Yurtlarımıza zam yapmadık. Tarihi nitelikte pek çok adım attık. Bundan sonra da sizin için çalışmaya, size hayallerinizi gerçeğe dönüştürebileceğiniz daha iyi imkanlar sunmaya devam edeceğiz.


2023 MESAJI

Bir hafta sonra içinde bulunduğumuz yıla veda edecek yeni umutlar, yeni heyecanlarla inşallah 2023'ü karşılayacağız. 2023 sıradan bir yıl olmanın ötesinde bir sembol. 2023'ü Türkiye yüzyılı vizyonumuzun başlangıç noktası haline getirmek istiyoruz. Muhalefet gibi kuru gürültüyle, uyduruk iddialarla değil siz gençlerimize ufuk kazandıracak projelerle ete kemiğe büründürmeyi hedefliyoruz.

TOGG YOLLARA ÇIKIYOR

TOGG'u sizlerin de heyecanla beklediğini biliyorum. Birkaç ay sonra TOGG'u yollarımızda görmeye başlayacağız. Ülkemiz donanmasını şimdiye kadar gördüğü en büyük askeri gemisi olacak Anadolu'yu gelecek sene kullanıma sunuyoruz. KIZILELMA'nın seri üretimi başlıyor. IMC uydumuzu ve TÜRKSAT 6A'yı uzaya fırlatıyoruz. Uzaydaki toplam uygu sayımızı 10'a çıkarmış olacağız

KARADENİZ GAZI EVLERE GELİYOR

Karadeniz'de keşfettimiz doğal gazı da 2023'ün ilk çeyreğinde evlerimizde kullanacağız. Amerika ile görüntülü konuşmayı ileri teknoloji sanan cahiller başta olmak üzere, Türkiye'yi küçümseyenlere milletimizi hafife alanlara ülkemizin nereden nereye geldiğini bir kez daha göstereceğiz. Yabancı ekonomi komiserlerinden medet umanlara bu ülkenin gerçek potansiyelini ispat edeceğiz. Gençler peki sandıkları patlamaya hazır mıyız?


.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'da gençlerle buluştu ile ilgili etiketler Erzurum Cumhurbaşkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.