Cumhurbaşkanı Erdoğan: En büyük sıkıntımız hayat pahalılığı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu. "Türkiye artık darbeci zihniyetin 70 yıl boyunca örselediği askeri eğitim sistemini tamamen terk etmiştir." diyen Erdoğan "Yaptığımız reformun ordumuzu zayıflatmaya değil güçlendirmeye yönelik olduğunun en büyük kanıtı başarılarıdır." dedi. Ekonomiye de değinen Erdoğan "Önümüzdeki en büyük sıkıntı hayat pahalılığıdır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar:

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, milletimizin destansı direnişi ile başarısızlığa uğrayan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bünyesinde ciddi bir temizlik yapmıştır.

Yaptığımız reformun ordumuzu zayıflatmaya değil güçlendirmeye yönelik olduğunun en büyük kanıtı başarılarıdır.

Türkiye artık darbeci zihniyetin 70 yıl boyunca örselediği askeri eğitim sistemini tamamen terk etmiştir.

Küresel ve bölgesel gelişmeler ordumuzu daha nitelikli ve daha fazla sayıda insan gücüyle takviye etmemiz gerektiğine işaret ediyor. Önümüzdeki dönemde tüm enerjimizi ve imkanlarımızı bu doğrultuda kullanacağız.

1. ve 2. Dünya Savaşları sonrasında kurulan küresel güç ve yönetim dengesi son dönemdeki gelişmelerle ciddi bir sarsıntı içine girmiştir. Türkiye özellikle de 2. Dünya Savaşı sonrasının soğuk savaş yılları boyunca Ortadoğu, Karadeniz ve Akdeniz'de hep istikrar sağlayıcı bir unsur olarak yer almıştır. Soğuk savaşın ardından ülkemiz bu istikrar sağlayıcı rolünü balkanlardan Güney Asya'da, Orta Afrika'ya kadar geniş bir alana teşmil etmiştir.

Krizlerle yüzleşen her ülke gibi biz de kendi stratejilerimizi, taktiklerimizi gözden geçiriyoruz. Bizim diğerlerinden farkımız son 20 yılda yaptığımız hazırlıklar sayesinde krizleri fırsata dönüştürme kapasitemizin ve kabiliyetimizin en yüksek seviyede oluşudur. Bilhassa gelişmiş ülkeler bu noktada çok büyük yalpalama içindedir.

"EN BÜYÜK SIKINTI HAYAT PAHALILIĞI"

Halihazırda önümüzdeki en büyük sıkıntı ekonomide yaşadığımız hayat pahalılığı meselesidir. Biz her şeyde olduğu gibi bunda da bir hayır vardır diyerek işimize bakıyoruz. İnşallah yılbaşından itibaren hedeflerimizin somut neticelerini almaya başlayacağız.

İlişkilerimizin toplamındaki kar ve zarar hanesine bakarak hareket ediyoruz, bir yandan da ihtiyaçlarımıza uygun yeni ortaklıklar kurmayı ihmal etmiyoruz.

Türkiye ayak bastığı her yere sadece huzur, barış, dostluk götürür. Bizim kimsenin toprağında, kazancında özgürlüğünde gözümüz yoktur. 

Ayrıntılar geliyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: En büyük sıkıntımız hayat pahalılığı! ile ilgili etiketler Milli Savunma Üniversitesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.