Cumhurbaşkanı Erdoğan: "CHP çıtayı daha da düşürdü. Gelenek bozulmadı. Gelen gideni aratıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'deki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, muhalefete yüklenirken "CHP çıtayı daha da düşürdü. Gelenek bozulmadı. Gelen gideni aratıyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbşakanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sevgili Rizeliler, hemşehrilerim, saygıdeğer hanımefendiler, değerli genç kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle selamlıyorum. Sevdasını göğsümde taşımaktan iftihar ettiğim Rize'yi, yoldaşlığını, kardeşliğini, kadirşinaslıhını, daima yanımızda hissetiğimiz Rize'yi bir kez daha hürmetle selamlıyoruz.

Birileri bizim Rize ile birlikte 81 ilin tamamına olan sevdamızı anlayamıyorlar. Kardeşliğimizi bir türlü idrak edemiyorlar. Şer odaklarına karşı birlik içindeyiz. Türkiye'yi esir almalarına müsaade etmedik. Türkiye'ye diz çöktürmeye çalıştılar. Bunların hepsini biz sizlerle boşa çıkardık.

Türkiye'nin son 21 yılda yazdığı başarı hikayesinin kahramanı Rize ile birlikte 81 ilin tamamıdır, 85 milyonun her bir ferdidir. Siz bu kardeşinize sahip çıktınız, bize destek oldunuz. Biz de tüm Türkiye için samimiyetle çalıştık. Rize'den 31 Mart'ta yine rekor bekliyorum.

85 milyon olarak hepimiz biriz, beraberiz, kardeşiz. Bizi meşrep ve hayat tarzı üzerinden bölmek istediler. Geçmişte gerçekten çok zor ve karanlık günler yaşadık. İdeolojik kör dövüşlere kurban verdik. En büyük zararı devlet ve millet olarak biz gördük. Komşu komşuya düşman edildi.

Kendi iç meselelerimizle uğraşmaktan dünyadaki değişimi, yenilikleri, teknoloji hamlelerini yakalayamadık. Şampiyonlar Ligi'nde oynanamamız gereken ülkemizi yıllarca 2. Lig'e mahkum ettiler. Merhum Menders, ülkeye ve millete hizmetin bedelini canıyla ödedi. Rahmetli Özal'ı hiçbir zaman rahat bırakmadılar. Teröristler bizimle baş edemedi. Bunları Gabar', Cudi'ye gömdük. Bütün bunları mağaraya gömmekle birlikte nefeslerini kestik. Şimdi de aynen sınır ötesinde devam ediyoruz. Türkiye'yi her alanda 3 kat, 5 kat, 10 kat büyüttük.

Bugün insansız hava araçlarında dünyanın ilk 3 ülkesinden biriyiz. KIZILELMA ve ANKA-3 ile artık bu alanda farklı bir lige yükseliyoruz. TCG Anadolu'nun ardından TCG Derya'yı da donanmamıza teslim ettik. İlk uzay misyonumuzu geçen hafta tamamladık. İnşallah yakın bir tarihte ikinci astronumuzu da uzaya göndereceğiz. Artık Ayşeler, Mehmetler, Fatmalar uzaya gidecek. Bu millete bu yakışır mı, yaptık mı...

Her alanda çok büyük atılım, gelişme içindeyiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "CHP çıtayı daha da düşürdü. Gelenek bozulmadı. Gelen gideni aratıyor"

Hayat pahalılığı ve enflasyon başta olmak üzere şu an canımızı acıtan sıkıntıların muhakkak üstesinden geleceğiz. Bugünkü sorunları çözecek olan yine biziz.

Ülkemizde muhalefet anlyışını öyle bir berbat ki; anlamazlar. Kendi içlerinde nasıl birbirlerine düştüklerini görüyorsunuz değil mi? Türkiye'nin en büyük talihsizliği vizyonsuz, beceriksiz, tembel, tutucu bir muhalefet sahip olması.

İstemeseler de Genell Başkanlık koltuğunda oturanları değiştirdiler. Çıtayı daha da aşağıya düşürdüler. Gelen gideni aratıyor. Son genel başkanlık değişiminde de bu gelenek bozulmadı.

Bay Kemal güya 13. Cumhurbaşkanı olacaktı. Bir anda kendini CHP'nin istenmeyen adamı olarak buldu. Aynı vefasızlığı masadaki diğer ortaklarına da sergiledir. 6'lı masadan şu anda parlamentoda kaldı mı? Hepsi gitti, dağıldı. Dün yan yana yol yürüdükleri insanlara bugün demediklerini bırakmıyorlar. Her birinin Ankara'da ofisleri var.

Biz çıktığımız yolda aynen yürüyoruz. Burada asıl hayal kırıklığını CHP'li vatandaşlarımız yaşadı. 'Gazi'nin emaneti' diyerek hala CHP'ye oy veren vatandaşlarımız maalesef umutsuzluk sarmalına sürüklenmektedir. Demokrasimiz adına büyük bir tehdittir. Türkiye'nin bu konuda çok acı tecrübeleri bulunuyor.

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak hiçbir vatandaşımızın kendini dışlanmış, yok sayılmasına rıza gösteremeyiz. Her kesimden vatandaşımıza ulaşmak, onlara da kulak vermek boynumuzun borcudur.

Sandıklara giderken ana kademe gümbür gümbür gideceksiniz. Sandıklara giderken de yanınıza kardeşlerinizi, arkadaşlarınızı alıp beraber gideceksiniz. Cumhur İttifakı olarak sandıkları patlatmaya var mıyız?

Tek bir gayemiz var... Ülkemize, milletimize, şehirlerimize hizmet etmektir.

31 Mart'ta farklı bir tablo bekliyoruz. Bölücü örgütün uzantısıyla DEM'lenenlere bir ders vermeliyiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "CHP çıtayı daha da düşürdü. Gelenek bozulmadı. Gelen gideni aratıyor" ile ilgili etiketler Rize Cumhurbaşkanı Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.