Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çeşitli bahanelerle bize hava savunma sistemi vermeyenlere hava savunma sistemi satacak duruma geleceğiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu. Erdoğan "İnşallah yakın zamanda çeşitli bahanelerle bize hava savunma sistemi vermeyenlere hava savunma sistemi satacak duruma geleceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanMilli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, milli savaş uçağımız KAAN'ın bu yıl bitmeden havada olacağını söyledi ve hava savunma sistemimiz Bir kaç gün önce SİPER'in ilk atış testinin başarıyla gerçekleştirdiğinin müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Mezunlarımızı her açıdan en donanımlı şekilde yetiştiren hocalarımızı ve komutanlarımızı cani gönülden tebrik ediyorum. Halihazırda görev yapan subay ve astsubaylarımızın yarısı üniversitemizin mezunlarından oluşuyor.

Bu evlatlarımız terörle mücadele, vatan savunması ve ülkemizi temsil ettikleri uluslararası misyonlarda başarılarıyla göz dolduruyor. Siz geç teğmenlerimizin de katılımıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin daha da güçleneceğine inanıyorum.

Mezunlarımızın arasında Azerbaycan, Bosna Hersek, Ürdün, Senegal, Somali, Arnavutluk, Moğolistan gibi 15 farklı ülkeden misafir öğrencilerimiz de bulunuyor. Türkiye'nin tarihi, kültürel, beşeri derinliğini göstermesinde bu çeşitliliği takdirle karşılıyoruz.

"DOSTLARIMIZIN SAYISINI ÇOĞALTMAK, DÜŞMANLARIMIZIN SAYISINI AZALTMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ"

Ecdadımızın bizlere bıraktığı eşsiz mirası zenginleştirmekte kararlıyız. Her alanda 360 derecelik bakış açısıyla hareket ediyoruz. Türk dünyasıyla işbirliğimizi ilerletirken Afrika'daki kardeşlerimize sırtımızı dönmüyoruz. Balkanlarda istikrarın muhafazası için samimiyetle çalışırken Avrupa ve Asya'daki ilişkilerimizi daha da genişletmenin gayretindeyiz. Dostlarımızın sayısını çoğaltmak, düşmanlarımızın sayısını azaltmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bugün burada olduğu gibi ülkemizin imkanlarını, dost ve kardeşlerimizin istifadesine sunuyoruz. Bugün mezun olan her bir misafir öğrencimiz inşallah bundan sonra Türkiye'nin ve Türk milletinin fahri elçisi olacaktır. Türkiye de bu öğrencilerimizin ikinci evi olmaya devam edecektir. Tüm mezunlarımıza Rabbimden muvaffakiyetler niyaz ediyorum.

"DIŞ POLİTİKADA KARTLAR YENİDEN KARILIRKEN YENİ İŞ BİRLİĞİ ANLAYIŞLARI ÖN PLANA ÇIKIYOR"

Sizler yakın coğrafyamızla birlikte dünyanın birçok yerinde istikrarsızlığın arttığı bir dönemde mezun oluyorsunuz. Kovid-19 salgını ardından Rusya-Ukrayna savaşıyla derinleşen küresel kriz yeni boyutlar kazanarak devam ediyor. Bu ortamın olumsuz etkilerine ekonomiden dış politikaya geniş alanda şahit oluyoruz.

Ekonomide gelişmiş ülkeler dahil herkes son 60-70 yılın en yüksek enflasyon rakamlarıyla karşı karşıya. Dış politikada kartlar yeniden karılırken yeni işbirliği anlayışları ön plana çıkıyor.

Her Türk asker doğar, bununla da gurur duyar. Bu yeni döneme en hazırlıklı giren devletlerdeniz. Güçlü ordu olmadan güçlü Türkiye olmaz.

2023 senesi bitmeden KAAN'ın havalandığını göreceğiz. Bir kaç gün önce SİPER'in ilk atış testinin başarıyla gerçekleştirdi.

İnşallah yakın zamanda çeşitli bahanelerle bize hava savunma sistemi vermeyenlere hava savunma sistemi satacak duruma geleceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çeşitli bahanelerle bize hava savunma sistemi vermeyenlere hava savunma sistemi satacak duruma geleceğiz." ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Milli Savunma Üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.