"Bayramdan sonra Şuşa'ya gideceğim"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan'ın Karabağ'da 44 günde kazandığı zaferin altını çizdi. Erdoğan, yaptığı açıklamada Ramazan Bayramı'ndan sonra Azerbaycan'ın Şuşa kentini ziyaret edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi'ne canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, yaptığı açıklamada Azerbaycan'ın Karabağ'daki zaferine dikkat çekerek Şuşa kentini bayramdan sonra ziyaret edeceğini söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Dünyamızın karşı karşıya kaldığı tehlikeler Türk Konseyi gibi konseylerin önemini gösteriyor. Konsey bünyesinde oluşturduğumuz Sağlık Bilim Kurulu 6 kez bir araya geldi. Kardeşlik hukukumuza uygun şekilde hareket etmekteyiz. Aziz kardeşim İlham Aliyev nezdinde Dağlık Karabağ'daki zaferleri için Azerbaycan halkını tebrik ediyorum. 44 günlük destansı mücadele ile Karabağ anavatan ile kucaklaşmıştır."

"ŞUŞA'YI BAYRAMDAN SONRA ZİYARET EDECEĞİM"

"Tüm Azerbaycanlı kardeşlerimi Dağlık Karabağ'daki zaferleri için tebrik ediyorum. 44 gün süren destansı mücadele sonrasında 30 yıllık işgal son bulmuştur. Kolay değil. Her şeyden önce Dağlık Karabağ bölgesinde 67 camiden 63'ü yıkılmış, kiliseler de tarumar edilmiştir. 1918'de Azerbaycanlı kardeşlerimizin uğradıkları katliamın anıldığı gündür. Hiçbir zaman bizler Hocalı katliamını bir kenara koyamayız.
Karabağ'daki Türk mirasının korunması için tüm imkanlarla Azerbaycan'ın yanında olmaya devam etmemiz önem taşımaktadır. Temennimiz odur ki en kısa zamanda Ramazan Bayramı'ndan sonra Şuşa'yı ziyaret etmek suretiyle yeni bir bayram yaşayalım.

Kıbrıs Türkleri ile dayanışma sergilememiz kardeşliğimizin gereğidir.

Artık Konseyimizi uluslararası örgüt olarak adlandırmanın vaktinin geldiğine inanıyorum. Bu konudaki kararı Türkiye'deki zirvede almayı ümit ediyoruz.
Başka ülkelerde konseyimizle işbirliği yapmak isteğini dile getiriyor. 3. ülkelerle işbirliğine dair kategorileri belirlemek maksadıyla yapılan çalışmanın bir an önce tamamlanması gerekiyor."

"Bayramdan sonra Şuşa'ya gideceğim" ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan Şuşa ziyaret
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.