Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ülkeye çok büyük emekleri oldu

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk Hacıbayram Veli Camii'nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Oğuzhan ağabeyimizle uzun yıllar bir arada olduk. Bu millete çok büyük emeği ve gayreti geçti. Tüm camiaya baş sağlığı diliyoruz." dedi.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk dün 86 yaşında vefat etti.

Asiltürk, koronavirüs nedeniyle İstanbul'da rahatsızlanarak 13 Eylül'de ambulans uçukla Ankara Şehir Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Oğuzhan Asiltürk'ün cenazesi bugün öğlen Hacı Bayram Veli Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kalp yetersizliği rahatsızlığı olan Asiltürk'ün sabah 9'da kalbinin durması nedeniyle vefat ettiğini belirtti.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Oğuzhan Asiltürk'ün cenazesi bugün öğle namazında Hacıbayram veli Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve çok sayıda siyasi katıldı.

ERDOĞAN: ÇOK BÜYÜK GAYRETLERİ OLDU

Cenaze namazı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her şeyden önce şu anda musallada bulunan değerli büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk ağabeyimize, Hakk'a uğurlarken son görevimizi yapıyoruz. Gençlik yıllarımızdan itibaren danıştığımız değerli büyüğüm Oğuzhan Ağabeyimizle uzun yıllar bir arada olduk. Devlet adamlığından tutunuz, siyaset hayatında bu ülkeye çok büyük emekleri geçti, çok büyük gayretleri oldu. Rabbim inşallah bizleri bu yolculukta da ayrı koymasın. Tüm insanlığı rabbim koronavirüsten muhafaza eylesin. Haklarımızı helal ettik. İnşallah cennetiyle de bizleri müşerref kılsın." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ülkeye çok büyük emekleri oldu ile ilgili etiketler Saadet Partisi Cumhurbaşkanı Erdoğan Oğuzhan Asiltürk cenaze namazı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.