Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz isteyince kırk dereden su getirilen silahlar teröristlere teslim edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan A400M Fasbat Uçak Bakım Tesisleri Açılış Töreni’ne canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, "Birilerinin sürekli peşkeş çekiyor diyerek karaladığı projeler, esasında Türk Savunma Sanayi için yapılan en önemli yatırımlardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'deki A400M Fasbat Uçak Bakım Tesisleri'nde yapılan açılış ile Retrofiti Yapılan İlk A400M Uçağının Teslimi ve Stratejik İşbirliği Anlaşmaları Sertifika Töreni'ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı bağlantıyla katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemiz talep ettiğinde kırk dereden su getirilen silahlar, DEAŞ'la mücadele kisvesi altında Suriye'deki teröristlere binlerce tır ve uçak seferiyle teslim edildi." dedi. Erdoğan ayrıca, "Harekatlarımızda kullandığımız SİHA ve uçak bombalarından, tank ve top mühimmatlarına kadar hepsini de hem kamu hem özel sektör üretimiyle tedarik yollarını genişletiyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz isteyince kırk dereden su getirilen silahlar teröristlere teslim edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ülkemizi savunma sanayinde dışa bağımlılıktan tamamen kurtarıncaya kadar yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğiz. Ülkemiz talep ettiğinde kırk dereden su getirilen silahlar, DEAŞ'la mücadele kisvesi altında Suriye'deki teröristlere binlerce tır ve uçak seferiyle teslim edildi.

Vatan savunmasında karşılaştığımız tüm haksızlıkları ve hukuksuzlukları kendi göbeğimizi kendimiz keserek aşmakta kararlıyız. Sözde dostlarımız bizi zaafa düşürmeye çalıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz isteyince kırk dereden su getirilen silahlar teröristlere teslim edildi - Resim : 2

TSK'ya, milletimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Ordumuzun ihtiyaçları kapsamında bu projeyi 14 ay gibi rekor bir seviyede tamamladık. Başarının temel şartı çıtayı sürekli yukarı taşımaktır.

Birilerinin sürekli peşkeş çekiyor diyerek karaladığı projeler, esasında Türk Savunma Sanayi için yapılan en önemli yatırımlardır. Savunma Sanayi Başkanlığımızın rehberliğinde, özel sektör çok önemli başarılara imza atıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz isteyince kırk dereden su getirilen silahlar teröristlere teslim edildi - Resim : 3

Dünyanın ilk 100 savunma şirketleri listesinde 7 şirketle temsil ediliyoruz. İHA, SİHA ve TİHA üretiminde ilk 4 ülke içindeyiz. Bunun için biz işimize bakıyoruz. Hedeflerimize odaklanıyoruz. Kaynaklarımızı tabana yayayrak savunma sanayinde güçlü bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz isteyince kırk dereden su getirilen silahlar teröristlere teslim edildi ile ilgili etiketler Erdoğan açılış konuşma
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.