Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek var ya...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te toplu açılış töreninde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek hakkındaki bir anısını ilk kez anlatarak, neden referandumda "Evet" oyu istediğini aktardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te vatandaşlara seslendi, Erdoğan referandum hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Gaziantep’te fabrikalar maşallah harıl harıl çalışıyor. Geçen günlerde bir istihdam seferberliği başlattık.Memnuniyetle öğrendim ki Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi de buna 15 bin ek istihdam sözüyle katıldı.

Valimiz bunun takibini yapacak. Söz verip de yerine getirmeyen hepsini tüm ülkeye ifşa edeceğimi de burada söylemek isterim.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ

CHP'nin dediği gibi rejim değişmiyor, Meclis kapanmıyor, yargı etkisiz hale getirilmiyor.

Kalkıp, "Meclis kalkıyor" diyorlar. Bunların yalanlarından bıktık!

"Neyi yapamıyorsunuz da sistemi değiştiriyorsunuz?" diyorlar. Biz kendimiz için bunu yapmıyoruz.

BİR SIRRI AÇIKLIYORUM

Biz bunu kendi yeteneğimizle başlardık. Benim şu an bürokrasiyle, iktidar partisiyle şu an sorunum yok. Ama uzun yılalr birlikte çalıştığımızdan.

Şimdi bir sırrı ilk kez açıklıyorum. Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek Bey var ya... Mehmet Bey var ya, ben Mehmet beyi Merkez Bankası'nın başına getirmek istedim.

fwkebfer5g66

O dönemin Cumhurbaşkanı (Ahmet Necdet Sezer) dedi ki; Olmaz! "Niye olmaz" dedim. "Olmaz" dedi, "Ya niye olmaz, söyleyin ben de ikna olayım"... "Olmaz" dedi. Yoksa, Mehmet beyin hanımını başörtülü zannediyor da onun için mi istemiyor, diye düşündüm. "Başörtülü değil hatta Amerikalıdır" dedim. "Yok" dedi, "Ben istemiyorum"...

Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? Mehmet beyi Merkez Bankası'nın başına getirmedik. Böyle cins hareketlerle bir yere varılmaz biz bunu gördük. Bunlardan kurtulmak için bu adımı atıyoruz.

Merkez Bankası'nın başına getiremedik ama sonra Maliye Bakanı yaptık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek var ya... ile ilgili etiketler Erdoğan Gaziantep Mehmet Şimşek referandum Maliye Bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

İran Dini Lideri Hamaney'den skandal sözler: Osmanlı, Yunanlara zulmetmişti...

Tahran Kitap Fuarı'nı ziyaret eden İran'ın "dini" lideri Hamaney'in, eline aldığı bir kitap sonrası yaptığı konuşma büyük tepki çekti. "Bu, Yunanlılar tarafından Türklere karşı yazılmıştır." diyen Hamaney'in "Osmanlı Türkleri tarafından Rumlara yapılan zulmü çok güçlü ve güzel bir şekilde anlatıyor." sözleri gündem oldu.