Cumhurbaşkanı Erdoğan Atina'da: Hedef ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile bir araya geldi. "İki ülke arasında yeni bir dönem başlayacak" diyen Erdoğan, "Hedef 5,5 milyar dolarlık ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere "TUR" uçağı ile saat 09.45'te Yunanistan'ın başkenti Atina'ya ulaştı.

Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer ilgililer uğurladı.

Erdoğan ile birlikte Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da Atina'ya gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin Beşinci Toplantısı vesilesiyle gittiği Atina’da Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile bir araya geldi. 

SAKELLAROPOULOU: POZİTİF İRADENİN GELİŞMESİ ELZEM

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde, “İki ülkenin mevcut ortak pozitif siyasi iradeyi her zamankinden fazla geliştirmesi elzemdir. Çeşitli hususlarda farklı yaklaşımların var olduğunun bilincindeyiz. Fakat bu bilinçle ortak çalışmak, iş birliğini yürütmek bölgedeki barış ve refahı koruyup daha ileriye götürecektir.” dedi.

"İKİ ÜLKE ARASINDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"6 yıl aradan sonra Atina'da olmaktan mutluyuz. Toplantımızın Türkiye ve Yunanistan arasında yeni bir döneme vesile olacağına inanıyorum. Bugün geniş bir heyetle buradayız. Bakanlarımız anlamlı görüşmeler yapacak. Hedef aramızdaki 5 buçuk milyar dolarlık ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak. Bu alanlarda ne gibi adımlar atarız bunu görüşeceğiz. Tabii aramızdaki hazırlıkları bakan arkadaşlarımız yaptı. Bunlarla birlikte imzaları atıp yola anlamlı şekilde devam edeceğiz. Gelecek için daha hayırlı olacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atina'da: Hedef ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.