Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrikalı gençlerle buluştu: Afrika halklarıyla dayanışmamızı artırıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrikalı gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, düzenlenen özel programda "Kimseyi ayırmadan, kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi dışlamadan Afrika halklarıyla dayanışmamızı artırıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi vesilesiyle Afrikalı gençlerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Üçüncü Türkiye Afrika-Ortaklık Zirvesi vesilesiyle sizlerle bir araya gelmekten özellikle duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Tabii Afrika Kıtası ile kökü 10’uncu yüzyıla uzanan derin ilişkilerimiz bulunuyor. Afrikalı kardeşlerimiz milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Biz de göreve geldiğimiz 2002 yılından itibaren Afrika’yla dostluğumuzun ve işbirliğimizin gelişmesine özel önem verdik.

"30 AFRİKA ÜLKESİNİ TOPLAMDA 50 DEFA ZİYARET ETTİM"

Başbakanlık görevim dahil bugüne kadar 30 Afrika ülkesini toplamda 50 defa ziyaret ettim. Çoğu ilk kez olmak üzere kıta genelinden pek çok devlet ve hükümet başkanını da ülkemizde ağırladık. Sadece bu yıl COVID-19 salgınına rağmen sahra altı Afrika'dan 38 üst düzey heyeti Türkiye’de misafir ettik. Aramızdaki mesafeye rağmen Afrika ülkelerini yakın birer komşumuz, daimi dostlarımız olarak addediyoruz. Afrika’nın meselelerine ilişkin olarak kıtadaki ortaklarımızla aynı vizyonu, aynı hassasiyeti paylaşıyoruz.

"KİMSEYİ DIŞLAMADAN AFRİKA HALKLARIYLA DAYANIŞMAMIZI ARTIRIYORUZ

Dillerimizin, ırklarımızın, renklerimizin farklı olması bizim için ne bir utanç ne bir üstünlük vesilesidir. Bilakis bunların tamamı Allah’ın biz kullarına bahşettiği bir zenginlik, bir lütuf ve ikramdır. Bu anlayışla tüm çalışmalarımızı insan onuruna yaraşır, sürdürülebilir, adaletli bir kalkınma hedefi doğrultusunda yürütüyoruz. Kimseyi ayırmadan, kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi dışlamadan Afrika halklarıyla dayanışmamızı artırıyoruz.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrikalı gençlerle buluştu: Afrika halklarıyla dayanışmamızı artırıyoruz ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Afrika gençler buluşma
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.