Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de önce Katar Emiri ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in 71. Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere New York'a ulaştı. Erdoğan, oteline yerleşir yerleşmez temaslarına başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in (BM) 71. Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere New York'a ulaştı.

Özel uçak TUR ile JFK Havaalanı'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Nezdinde Türkiye'nin Daimi Temsilcisi Halit Çevik, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın ve diğer yetkililer karşıladı.

Erdoğan'a New York ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve milletvekilleri eşlik edecek.

İlk görüşme Katar Emiri ile

Erdoğan, oteline yerleşir yerlleşmezz temaslarına başladı. İlk olarak, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed es Sani ile bir araya geldi.

Programındaki ikinci durak, SETA Vakfı tarafından ABD’li kanaat önderlerinin katılımıyla düzenlenecek çalışma yemeği...

Bu program basına kapalı.

BM Genel Kurulu'nda konuşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salı günü BM Genel Merkezi’nde BM Genel Sekreteri Ban ki-Mun tarafından heyet başkanları ve eşleri onuruna düzenlenecek resepsiyona ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve 2030 Kalkınma Gündemi’nin kabulünün birinci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek etkinliğe katılacak.

BM Genel Kurulu genel görüşmelerinin açılış oturumunda yer alacak Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'i ayrı ayrı kabul edecek.

Erdoğan, BM Genel Kurulu’na hitap ettikten sonra BM Genel Sekreteri Ban tarafından düzenlenecek öğle yemeğine, ardından ABD Başkanı Barack Obama’nın evsahipliğinde yapılacak “Mülteciler” konulu Liderler Zirvesi'ne katılacak.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşeko ile ayrı ayrı görüşecek Erdoğan, ABD Başkanı Obama ve eşi tarafından heyet başkanları onuruna verilecek resepsiyona iştirak edecek.

Joe Biden ile görüşecek

Erdoğan'ın, çarşamba günü ise ABD Başkan Yardımcısı JoeBiden ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de önce Katar Emiri ile görüştü ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan ABD; New York Katar Emiri
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.