Cumhurbaşkanı Erdoğan 22 terörist öldürüldü demişti! Öldürülen hain sayısı 31'e yükseldi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari'nin Şemdinli kırsalı ile Tunceli Dokuz Kayalar bölgesinde toplam 22 terörist öldürüldüğünü açıkladı. Bölgede çatışmaların sürdüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şehitlerimizin kanını yerde koymadık, koymayacağız" dedi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada ise 19'u hakkari, 9'u Tunceli ve 3'ü Şırnak'ta olmak üzere 31 teröristin öldürüldüğü belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobili üretecek babayiğit iş adamlarının açıklanacağı toplantıdaki konuşmasında Hakkari'deki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Hakkari Şemdinli'de çatışmada şehit olan 6 asker ile 2 korucuya Allah'tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı, "Teröristlerden 17'si Hakkari, 5'i Tunceli olmak üzere 22 terörist bu çatışmalarda etkisiz hale getirilmiştir. Şu anda da çatışmalar aynı şiddette devam ediyor. Biz şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız." dedi.

TSK'DAN HAKKARİ AÇIKLAMASI

Bu arada Hakkari'deki çatışmalarla ilgili TSK'dan da son dakika açıklaması geldi.
Çatışmada 17 teröristin öldürüldüğünü kaydedildiği açıklamada, çok sayıda silah mühimmatın ele geçirildiği belirtildi.
İşte TSK'nın operasyonla ilgili son dakika açıklaması...
"02 Kasım 2017 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Hakkâri ili Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, sabah saatlerinde meydana gelen çatışma sonrasında, devam eden hava destekli operasyonda, bölgeden Irak kuzeyine kaçmaya çalıştıkları hava ve keşif vasıtaları ile tespit edilen teröristlere yönelik icra edilen hava harekâtında, sabah ölü ele geçirilen 5 teröriste ilave olarak 12 silahlı bölücü terör örgütü mensubu daha (toplam 17 terörist) etkisiz hale getirilmiştir.

Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

1

Bölgede yapılan arama tarama faaliyetleri neticesinde; üç adet RPG-7 roketatar silahı, bir adet AT-4 roketatar silahı, 10 adet roketatar mühimmatı, sekiz adet sevk fişeği, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 10 adet el bombası ve 5 adet özel yapılmış şemsiye ele geçirilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir."

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 31'E YÜKSELDİ

İçişleri Bakanlığı'ndan son yapılan açıklamaya göre, Hakkari Şemdinli'de 19, Tunceli'de ise 9 ve Şırnak'ta 3 olmak üzere toplam 31 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlara devam edildiği öğrenildi. Tunceli'de ölü olarak ele geçirilen teröristler arasında ise üst düzey örgüt yöneticilerinin de olduğu bildirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 22 terörist öldürüldü demişti! Öldürülen hain sayısı 31'e yükseldi... ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı Hakkari Şemdinli Tunceli terörle mücadele
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.