Cumhurbaşkanı Erdoğan 1414 oyla Ak Parti Genel Başkanı oldu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1414 oyla Ak Parti Genel Başkanı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1414 oyla Ak Parti Genel Başkanı oldu.

Erdoğan sonucun açıklamasının ardından teşekkür konuşması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları...

MİLLETİMİZİN 16 NİSAN'DA VERDİĞİ MESAJI ALDIK

''Biz milletle zıtlaşılmayacağını millete tepeden bakılamayacağını biliyoruz.

Biz milletimizin 16 Nisan'da verdiği mesajı aldık.

Büyüme rakamlarımız hedeflerimizin gerisinde.Büyüme ve istihdam rakamlarımızı hızla yukarıya çıkaracağız.

Terör örgütleriyle mücadelemizi tavizsiz yürütmeye devam edeceğiz.

Biz sorunlarımızı dostlarımızla müttefiklerimizle çözmekten mutluluk duyarız am nbu imkan oratadan kalkarsa elimiz kolumuz bağlı oturmayız.

Bugün burada bismilllah diyerek yolumuza devam edeceğiz.

MHP ve Devlet Bahçeli'ye BBP Partisine ve HÜDA-Par'a referandumda katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin yapıldığı Ankara Spor Salonu'na geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı, Ankara Spor Salonu'nun girişinde Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım'ın yanı sıra bakanlar, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri karşıladı.

Erdoğan'ın gelişi sırasında "15 Temmuz Demokrasi Marşı" çalındı.

Salona girmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım, dışarıda kendilerini bekleyen kalabalığa AK Parti'ye ait otobüsün üstünden kısa bir selamlama konuşması yaptı.

SALON DIŞINDA BEKLEYENLERE SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 11.30'da kongrenin düzenleneceği salona gelerek dışarıda bekleyen partililere seslendi.

"Genel Başkanımız Sayın Binali Yıldırım Bey, sevgili yol arkadaşlarım; sizleri 998 gün sonra en kalbi duygularla selamlıyorum." diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, fiili bir ayrılığın ardından bugün bir araya geldiklerini söyledi.

Partililerin "İşte ordu, işte komutan" sloganları üzerine Erdoğan, "Sevgili yol arkadaşlarım; sizlerin heyecanı heyecanımızdır, sizlerin çoşkusu coşkumuzudur. Sabah 04.00'ten itibaren sizler buradasınız. Bu 3. Olağanüstü Kongre'deki heyecanı paylaşmak üzere buradasınız. İzmir'den gelen bir midibüste maalesef bir kazanın olması bizleri üzdü. Allah'a hamdediyoruz, herhangi bir ölüm söz konusu değil. Yaralılarımıza şifalar diliyoruz." dedi.

"Gönüldaşım..."

Erdoğan, çıktıkları yolda gece gündüz yürümeye devam edeceklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Emaneti bugünlere kadar taşıyan değerli yol arkadaşım, gönüldaşım Binali Yıldırım Bey'e de tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bakın önümüzde 2019 var, martında yerel seçimler var, kasımında parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimi var. Onun için durmak yok. Çok çalışacağız. Tevazuyu elden bırakmayacağız ama unutmayın bizim kapı kapı dolaşma geleneğimiz var. Kapı kapı dolaşmaya da devam edeceğiz. Gerek hanım kardeşlerim, gerek gençler, gerek ana kademe, çok çalışacağız. Üzerimizeki spekülasyonları, sandıktan cevabını vererek yine yok edeceğiz."

Erdoğan'a salona girişinde eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım da eşlik etti. Yöresel kıyafetli çocuklar tarafından karşılanan Erdoğan daha sonra eşi, Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile salondaki platform üzerinden izleyicilere beyaz ve kırmızı karanfiller dağıttı. Bu sırada Erdoğan'ın seslendirdiği "Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda" şiiri okundu.

ferjgergeg

Bu sırada salonda, üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu "Kurucu lider, sağlam irade" yazılı dev pankart açıldı. Erdoğan çifti, daha sonra kendileri için ayrılan bölüme geçti. Erdoğan'ın yerini almasının ardından, kongrenin açılışı yapıldı.

Salona, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un fotoğraflarının yer aldığı "Vatan size minnettar" yazılı poster asıldı.

frufergreg

TEK ADAY GÖSTERİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, bin 370 delegenin imzasıyla Genel Başkanlığa tek aday gösterildi.

Kongrede, "AK Parti Genel Başkanvekilliği" görevini getiren tüzük değişikliği de kabul edildi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Seçilme yaşını 18'e düşürürken laf olsun diye yapmadık. Bu seçimde gençlerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz.

AK Parti yolu da kaderi de ülkemizle ve milletimizle bütünleşmiş bir partidir.

Büyük kongreler kapsamlı bir muhasebe yapmanın da vesilesidir.

FETÖ İLE MÜCADELE

Kimseye diyet borcumuz yok. Milletimize ihanet edenlere karşı yumruğumuzu sert tuttuk!

Açık ihanete rağmen haberleşme ağını kullanan bankasına para yatıranlar için yapacak bir şeyimiz kalmadı

Türkiye'nin bir başka ihanete tahammülü yok!

Ucu en yakınlarımıza dokunsa bile herkesi bu mücadeleye destek vermeye çağırıyorum.

İtirafçılık oyunlarıyla mücadelenin sulandırılmasına izin vermeyeceğiz.

Önümüzdeki dönemde çok daha hassas çok daha kararalı bir mücadele yürütülmesini temin edeceğiz.

Unutmayın namert kaçar, mert dövüşür. Biz hiçbir zaman kaçanlardan olmadık!

KAPSAMLI REVİZYON SİNYALİ

Önümüzdeki dönemde teşkilatlarımızda ciddi bir yenilenmeye gideceğiz.

18-25 yaş aralığındaki genç kadrolarımızın il, ilçe, belde teşkilatlarında yer almasını istiyorum.

Milletimize, partimize yük olan değil, yükü omuzlayan belediye başkanları ile yolumuza devam edeceğiz

YILDIRIM "GENEL BAŞKAN" OLARAK SON KEZ PARTİLİLERE SESLENDİ

Kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce Başbakan Yıldırım kürsüye çıktı.

Binali Yıldırım'ın "Genel Başkan" sıfatıyla son konuşması;

Bugün günlerden vuslat. Rabbime hamdolsun. İşte özlenen, beklenen an geldi. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan bugün yeniden aramızda. Hoşgeldin sayın Cumhurbaşkanım. Saygıdeğer hanımefendi hoşgeldiniz, şeref verdiniz.

Sayın Cumhurbaşkanım, aradan geçen 998 gün boyunca bizi manevi olarak asla yalnız bırakmadınız. Bize verdiğiniz güç ve destek için şükranlarımızı sunuyoruz. Ne mutlu bizlere ki, hep yapıbaşımızda olan bir liderle yol arkadaşlığı yaptık. Ne mutlu bizlere ki, aydınlık Türkiye'nin mimarı, kutlu yürüyüşün lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlarıyız.

AK Parti'li olmak; Fatih'ten, Kanuni'den, Mustafa Kemal'e varan tarih geçmişinden ilham almaktır.

Ana muhalefet şimdiden Cumhurbaşkanı aramaya başladı.

Çatı adayı kapı adayı... Siz önce temelinizi sağlamlaştırın, temeli olmayanın kapısı da olmaz çatısı da olmaz.

- ERDOĞAN'IN SİYASET HAYATI SİNEVİZYONLA ANLATILDI

Erdoğan'ın salona girişi öncesinde salon ışıklarının bir bölümü söndürülürken, partililerin cep telefonlarının ışıklarını yaktıkları görüldü.

"Yeni Atılım Dönemi; Demokrasi, Değişim, Reform" temasını taşıyan kongrede, Cumhurbaşkanı Erdoğan salona gelmeden önce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından Cumhurbaşkanlığına kadar geçen süreyi anlatan video film, halk ozanı Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" türküsü eşliğinde salondakilere izlettirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre salon dışında yaklaşık 80 bin katılımcı kongreyi izlemek üzere toplandı.

YENİ SLOGANLAR

Dev Türk bayrağı asılan salonda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri yer aldı.

"Yeni Atılım Dönemi; Demokrasi, Değişim, Reform" temasını taşıyan kongrenin yapılacağı salonda, "Yürüyeceksin... Gençler yürüyecek arkandan", "Millete efendilik için değil millete hizmet için varız", "Hep birlikte yeni hedeflere", "Değişimin lideri, milletin partisi", "Kutlu dava, güçlü Türkiye", "Sağlam irade, güçlü Türkiye" pankartları asıldı.

ABDULLAH GÜL GELMEDİ

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Hüseyin Çelik'in de salonda olduğu görüldü. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ise dün kongreye katılmayacağı öğrenilmişti. Gül, kongreye mesaj gönderdi.

ÖMER HALİSDEMİR'İN BABASI SALONDA

15 Temmuz'un seyrini değiştiren ve darbe girişimi sırasında şehit olan Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir kongreye özel misafir olarak davet edildi.

ferjgregre

- ERDOĞAN YENİDEN GENEL BAŞKAN OLACAK

Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından 27 Ağustos 2014'te genel başkanlık koltuğunu Ahmet Davutoğlu'na bırakan Erdoğan, 998 gün aradan sonra yeniden AK Parti Genel Başkanlığını üstlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurucusu olduğu partiye yeniden genel başkan seçilmesi beklenen kongrede, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişte önemli bir adım daha atılacak.

22 Mayıs 2016'da yapılan 2. Olağanüstü Büyük Kongre ile genel başkanlığa seçilen Başbakan Yıldırım, 364 gün genel başkanlık yapmış olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1414 oyla Ak Parti Genel Başkanı oldu... ile ilgili etiketler Erdoğan kongre canlı
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.