Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan da çığ altında kaldı... Şoförü öldü

Van'da meydana gelen ikinci çığ faciasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın da çığ altında kaldığı ve yaralı olarak kurtarıldığı belirtildi. Orhan’ın ilk çığın kurtarma çalışmaları için sabah Van’a gittiği ve facia bölgesine vardıktan 5 dakika sonra çığ altında kaldığı öğrenildi, Orhan’ın yanında kurtarma çalışmasına katılan şoförü Siyabend Dayan'ın ise hayatını kaybettiği bildirildi.

Hürriyet'in haberine göre; Afet anında yaşananları Hürriyet’e anlatan Orhan’ın kuzeni Affan Orhan, şunları söyledi: “Ankara’dan sabah uçağı ile apar topar geldi. Bizden tam 5 dakika önce olay yerine gelmiş. Biz araçtan indik, tam olay yerine yürüyecektim ki ikinci çığın düştüğünü gördüm. Onun çığ altında kaldığını tahmin ettim. Hemen arama kurtarma çalışmalarına katıldık. Önce koruması kurtarıldı. Koruması o anda Gülşen Hanım’ın nerede olduğunu gördüğü için bize yerini gösterdi. Kendisi çığdan üçüncü çıkarttığımız kişiydi.”

 

 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan da çığ altında kaldı... Şoförü öldü

GÜLŞEN ORHAN KİMDİR?

Gülşen Orhan 12 Aralık 1970 tarihinde doğdu.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Van ilinde 5. sırada seçilmiş olup, TBMM 23. dönem milletvekillerindendir. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinden mezun oldu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevini yürüten Orhan, bir çocuk annesidir.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan da çığ altında kaldı... Şoförü öldü ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Gülşen Orhan cumhurbaşkanı başdanışmanı