Cumhurbaşkanı adayları neden imza topluyor?

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri için imza toplama süreci devam ediyor. Vatandaşlar ise Cumhurbaşkanı adaylarının neden imza topladıklarını merak ediyor. Peki, imza toplama süreci ne zaman sona eriyor?

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri için imza toplama süreci tüm hızıyla sürüyor. Cumhurbaşkanı adayları için imza toplama süreci 27 Mart 2023 tarihinde resmen sona eriyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, imza toplama sürecinin anlık olarak takip edileceğini açıklarken bu seçimde ilk kez uygulanacak sistemle Cumhurbaşkanı adaylarının kaç imza topladığı anlık olarak takip edilebiliyor.

Cumhurbaşkanı Adayları Neden İmza Topluyor?

Seçmen tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen adayların en az 100 bin imza toplaması gerekiyor. 21 Mart tarihinde başlayan imza toplama süreci 27 Mart’ta sona eriyor.

YSK'nın açıkladığı karara göre; Hilmi Özden, Halil Murat Ünver, Yakup Türkal, Ahmet Özal, Sinan Oğan, Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Fatih Erbakan, İrfan Uzun, Davut Turan ve Erkan Trükten seçmenler tarafından verilecek 100 bin imza ile cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilebilecek. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, imza toplama sürecinin 27 Mart saat 20.00'ye kadar devam edeceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı adayları neden imza topluyor? ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı seçim YSK Yüksek Seçim Kurulu
GÜNÜN VİDEOSU

Yok böyle kazanma hırsı... Cristiano Ronaldo kaybedilen final maçı sonrası gözyaşlarına boğuldu!

Suudi Arabistan Kral Kupası finalinde Al Hilal ile Al Nassr karşı karşıya geldi. Seri penaltı atışları sonucu mağlup olan Al Nassr'da Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, kaybedilen final sonrası gözyaşlarına hakim olamadı.