"Cumhur İttifakına sabotaj! Yazık"

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tahliye edilmesi gerektiğine ilişkin açıklamalarına yazar ve siyasetçi Mehmet Metiner'den sert tepki geldi. Metiner, Arınç'ın bu açıklamaları için "Cumhur İttifakına sabotaj" ifadesini kullandı.

HaberTürk ekranında gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, "Bu ülkenin mazlumlarından biri de Kürtlerdir. Kürt kardeşlerimizdir. Çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da olabilir. Yargıçlar mahkemeler özgürlükçü düşünsünler." diyerek Demirtaş'ın tahliye edilmesi gerektiğini savundu.

Demirtaş'ın serbest bırakılmasını isteyen Arınç, bununla da kalmadı sonra da FETÖ ve 15 Temmuz darbe girişimine verdiği ileri sürülen destek nedeniyle tutuklu bulunan Osman Kavala'nın da tahliye edilmesi gerektiğini belirterek, "Osman Kavala'nın hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmeli. Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir." dedi.

Arınç'ın bu sözlerine yazar ve siyasetçi Mehmet Metiner Twitter hesabından yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. Metiner Arınç'ın, Cumhur ittifakına sabotaj düzenlediğini ileri sürdü.

Metiner sosyal medyadan paylaştığı mesajlarda Arınç'a şu sözlerle tepki gösterdi:

"Cumhurbaşkanımızın “yeni dönem” vurgusu yaptığı bu günlerde Arınç’ın çıkıp bugüne kadar Reis’in ve Ak Parti’nin dediklerinin tam tersini söyleyebiliyor olması, yeni döneme rota çizme cüretinin ötesinde bir anlama sahiptir. Bu açıklamalarla çizilen rotanın asıl sahibi bellidir. Biden iyi. Demirtaş cici. Kitabını herkes okumalı güzellemesi. Kavala haksız yere içerde. Demirtaş da Kavala da bırakılmalı acilen. KHK facia. KHK’dan ihraç edilenler göreve. Bütün bunları kim mi söylüyor? Devlet katından birisi. Cumhur ittifakına sabotaj! Yazık!"

"Cumhur İttifakına sabotaj! Yazık"

"Cumhur İttifakına sabotaj! Yazık" - Resim : 2

"Cumhur İttifakına sabotaj! Yazık" ile ilgili etiketler Bülent Arınç Osman Kavala Selahattin Demirtaş tahliye Cumhurbaşkanlığı Mehmet Metiner
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.