Cuma günü okunacak dilek duaları! Hazreti Muhammed'in dilek duası!

Cuma günü okunacak dilek duaları! Mübarek Cuma gününün gelmesi ile beraber birçok kişi Cuma günü hangi dilek dualarının okunması gerektiğini merakla araştırmaya devam ediyor. Bu günde ibadetlerine ağırlık veren birçok kişi Kur'an-ı Kerim okunacak, dualar edilecek, Cuma namazı kılınacaktır. Cuma günü okunacak dilek dualarını sizler için araştırdık. İşte, Cuma günü okunacak dilek duaları! Hazreti Muhammed'in dilek duası! Detaylar haberimizde..

Cuma günü okunacak dilek duaları! Müslüman alemi tarafından haftanın en özel günü olarak bilinen Cuma günü çoğu kişi tarafından önem arz etmektedir. İbadetlerine ağırlık veren birçok kişi Cuma gününün faziletlerini ve Cuma günü hangi duaların okunacağını araştırmaya devam ediyor. Cuma günü dualar okunur, namaz kılınır, ibadetlerine yoğunluk verilir. Cuma günü okunacak duaları ve dilek dualarını sizler için araştırdık. İşte, Cuma günü okunacak dilek duaları! Hazreti Muhammed'in dilek duası! Detaylar haberimizde..

dua ile ilgili görsel sonucu

CUMA GÜNÜ OKUNACAK DİLEK DUALARI!

Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır. İki Cuma arasında işlediği günahlar da affolur. [Tergib] Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur. [Dare Kutni] Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan edilir. [Taberani] Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahları affedilir. [İsfehani] Cuma günü gusledenin günahları affolur. [Taberani]

Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan edilir.

Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahları affedilir.

HAZRETİ MUHAMMED'İN DİLEK DUASI!

Dilek duasını, Peygamberimiz gözleri kör olan birinin isteği üzerine söylemiştir. O kişi Hazreti Muhammed'e gelip 'Ya Resulallah! Allahü teâlâya dua et, gözlerim açılsın' deyince ona abdest alıp aşağıdaki duayı etmesini söylemiştir. -"Yâ Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam, seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçi eyle! Onun hürmetine duamı kabul et!".. Tırmizi'nin aktardığına göre bu duayı okuyanlar dileklerine ve isteklerine kavuşmuşlardır.

Cuma günü okunacak dualarla ilgili Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:

Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır. İki Cuma arasında işlediği günahlar da affolur.

Cuma günü sabah namazından önce, "Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh" okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa günahları affolur.

Kuran'da İnsanın İyi Özelliklerini Öne Çıkartan Ayetler Nelerdir?

CUMA GÜNÜ NASIL İBADET ETMELİYİZ?

 

Cuma Sureleri Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Cuma Suresini okuyan kişiye, Müslüman şehirlerden bir şehirde Cuma Namazına gelen ve gelmeyenlerin sayısınca on sevap verilir."(1) Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) uyumadan önce Müsebbihat (İsra, Hadid, Haşr, Cuma, Saff, Teğabün ve A'la) Surelerini okurdu.

Cuma gecesi "YA DARR" Esmasını (100) kere çekerse, düşmüş olduğu dertten kurtulur. Fakir ve düşkün kimseler buna devam etseler çok faydasını görürler.

Cuma Günü " YA VELİYYÜ YA ALLAH" esmasını (1000) defa zikreden kişi her istediğine kavuşur.

 

Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur.

 

Allah'ım! Darlıktan ve üzüntüden sana sığınırım. Acizlikten ve tembellikten sana sığınırım. Korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. Borcun sıkıntısından ve insanların baskısından sana sığınırım." (Cem'ul Fevaid)

İmam-ı Suyûtî, el-Câmi’u’s-sağir’inde rivayet eder ki, Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:

“Kim cuma namazından sonra -konuşmadan ve kalkmadan- ihlâs, Felâk ve Nâs sûrelerini yedişer defa okursa Allah Teâlâ onu gelecek cumaya kadar, zarar verici şeylerden muhafaza buyurur.”(Suyûtî, el-Câmiu’s-sağîr, no: 8954; Ali el-Müttakî, II, 648/4985)

"Allah'ım! Cehennem azabından, kabir azabından, Mesih ve Deccal'ın fitnesinden, hayat ve ölüm fitnesinden Sana sığınırım." (Kütüb-i Sitte).

Cuma namazından sonra 100 defa" YA GAFUR" İsmini okumaya devam eden kişi mağfirete nail olur ve şifa bulur.

Cuma günü sabah namazından önce, "Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh" okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa günahları affolur.

 

Cuma günü okunacak dilek duaları! Hazreti Muhammed'in dilek duası! ile ilgili etiketler cuma dua Kuran-ı Kerim 2020 İslam din namaz oruç cuma günü cuma günü okunacak dualar dilek duaları hazreti muhammedin duası ibadet
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.