Cuma günü dua kabul saati ne zaman? Hangi saate denk geliyor?

Mübarek Cuma gününde tüm duaların kabul olduğu saat, çok kıymetli saatler olarak bilinmektedir. Hz. Muhammed, Cuma günü için çok değerli sözler paylaşırken Cuma gününde duaların kabul olduğu o vakit hangi saate denk geliyor?

Yaradan Allah’ın Cuma gününe has, bazı lütufları bulunmaktadır. Tüm duaların kabul olduğu gün olarak kabul edilen Cuma gününde öyle bir vakit bulunmaktadır ki kul asla geri çevrilmez. Peki, Cuma günü dua kabul saati ne zamandır?

Cuma gününün bu özel saati için Peygamberimiz, “Onda bir saat vardır; bir kul o saate ererse, Allah’tan her ne istemişse onu Allah kendisine mutlaka verir.” sözleri sarf etmiştir.

İslam alimlerinin aktardığı son bilgiler ışığında dört gecenin gündüzü de gecesi gibi faziletlidir. Yaradan o günlerde dua edenin isteğini asla geri çevirmez ve bol ihsanda bulunur. Bu özel günler: Kadir gecesi, Arefe gecesi, Berat gecesi, Cuma gecesi ve günleridir. Bu kadar kıymet biçilen cuma günü dua için de çok özel vakitler vardır.

Cuma Günü Dua Saati

Bu vaktin ne zaman olduğu hususunda değişik sözler söylenmektedir. Abdullah ibn Selam Peygamberimiz ile yaptığı 'Cuma vakti' üzerine bir konuşmasında, “Allah Rasulü (sas) oturuyordu. Ben, ‘Allah’ın kitabında (Tevrat’ta) şu ifadeyi buluyoruz: Cuma gününde öyle bir saat vardır ki, mümin kul o saati denk getirerek namaz kılıp Allah’a dua ettiği takdirde isteği mutlaka yerine getirilir.’ dedim. Benim bu sözüm üzerine Rasulullah, ‘Yahut bir saatin bir kısmı.’ diye bana işaret buyurdu.

Cuma günü dua kabul saati ne zaman? Hangi saate denk geliyor?

Cuma Günü Dua Vakti

Ben de; ‘‘Bu vakit (Cumanın) hangi vaktidir?’ diye sordum Bana, ‘O vakit gündüzün saatlerinin sonudur’ diye cevap verdi. Ben: ‘Bu saat namaz vakti değildir.’ deyince bana şu cevabı verdi: ‘Evet, mümin kul namaz kılar, sonra müteakip namazı beklemek maksadıyla oturursa o, sevap yönüyle aynen namaz kılıyor gibidir.”

Cuma gününde, duaların kesinlikle kabul olunduğu o saat gizli olarak söylenmektedir ve bunun tam saati belli değildir.

Cuma günü dua kabul saati ne zaman? Hangi saate denk geliyor? ile ilgili etiketler cuma Dua kabul saati
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.