Crystal Palace'ta Patrick Vieira dönemi başlıyor... Fransız yıldız Londra'ya geri döndü

Londra devi Arsenal'in 1996-2005 yılları arasında formasını giyen ve Premier League'e damga vuran isimlerden olan Patrick Vieira, Londra'ya teknik direktör olarak döndü. Lucien Favre'yle anlaşamayan Crystal Palace, Fransız teknik direktörü takımın başına getirdi.

Premier Lig ekiplerinden Crystal Palace'ın yeni teknik direktörü Patrick Vieira oldu. Arsenal'in efsanevi orta saha oyuncularından Vieira, Londra'ya teknik direktör olarak dönüyor.

İngiliz menajer Roy Hodgson dönemi sona eren ve 12 futbolcusuyla yolları ayırıp kabuk değişimine giden Crystal Palace, Lucien Favre'yle anlaşamadı. İsviçreli çalıştırıcıdan vazgeçen İngiliz ekibi, takımını başına 45 yaşındaki Patrick Vieira'yı getirdiğini açıkladı. 

YENİ MACERA, LONDRA'YA DÖNÜŞ

Fransa Milli Takımı'yla 1988 Dünya Kupası ve EURO 2000 şampiyonlukları yaşayan, 1996-2005 yılları arasında Arsenal formasıyla da 3 kez Premier Lig şampiyonluğu yaşayan Vieira ile 3 yıllık sözleşme imzalandı.

Kendi kuşağının en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilen Vieira, 1997 ve 2005 yılları arasında Arsene Wenger yönetiminde Arsenal'in yurtiçi başarısında kilit bir rol oynamıştı. 3 Premier Lig şampiyonluğunun yanı sıra 4 FA Cup zaferi yaşadı. Kuzey Londra ekibiyle 396 maça çıkan Vieira 6 yıl üst üste Premier Lig'de Yılın Takımı'nda seçildi.

Arsenal'den ayrıldıktan sonra Inter'de 3 Serie A şampiyonluğu ve 2 Supercoppa zaferi yaşayan Fransız yıldız 2011'de City formasıyla sahalara veda etmişti. Vieira, teknik direktörlük kariyerinde ise ABD'nin New York City ve Fransa'nın Nice takımlarında görev yaptı. Fransız futbol adamı bir ara da Manchester City'de yöneticilik yapmıştı.

KABUK DEĞİŞİMİ...

Premier League'in orta sıra takımı Palace, Belçika'lı santrfor Christian Benteke'yi takımda tuttu ama 12 oyuncusu boşa çıkt.. Londra ekibinin Hollanda Milli Takımı'yla EURO 2020'de de mücadele eden sağ beki Patrick van Arnholt'un ismi Galatasaray ve Beşiktaş'la da anılıyor.

Townsend, Sakho, kaleci Henderson ve Hennesset, McCarthy, Garry Cahill, Scott Dunn, Clyne ve Ward gibi isimlerle yollarını ayırığ kabuk değişimine giden Palace'ta yıldız forvet Wilfried Zaha'nın takımda kalması bekleniyor.

Crystal Palace'ta Patrick Vieira dönemi başlıyor... Fransız yıldız Londra'ya geri döndü ile ilgili etiketler Patrick Vieira crystal palace premier league
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.