Covid-501.V2 virüsü gençleri vuruyor

Koronavirüsün yeni türleri yayılma hızı nedeniyle endişe yaratmıştı. Güney Afrika'da mutasyon geçiren virüsün yeni türü ise sadece hızlı yayılmıyor aynı zamanda hiçbir kronik hastalığı olmayan gençleri daha çok etkiliyor. Sars-CoV-2 ise ağırlıklı olarak yaşlı ve kronik hastalığı olanları etkiliyordu. Şoke eden gelişmeye ilişkin açıklama Güney Afrika Sağlık Bakanı'ndan geldi.

Bilindiği gibi koronavirüsün mutasyona uğramış yeni türünün tespit edildiği tek yer İngiltere değil.

Güney Afrika'daki bilim insanları, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile birlikte ülkenin bazı bölgelerinde vaka sayısında hızlı bir artışa yol açan koronavirüsün mutasyona uğramış bu yeni türünü incelemeye aldıklarını duyurdu.

501.V2 olarak adlandırılan bu yeni tür, kısa adı Kriso olan Kwazulu-Natal Research Innovation and Sequencing Platform liderliğindeki bir grup bilim insanı tarafından belirlendi. 

Güney Afrika Sağlık Bakanı Zweli Mkhize, 501.V2 varyantının virüsün önceki türünün aksine gençleri daha fazla etkilediğini söyledi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Mkhize, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, "Bilim insanları, klinik epidemiyolog görünümde değişim olduğuna dair bulgular sunuyor. Özellikle, kronik hastalığı olmayan daha genç hastalarda hastalık oranının arttığına dikkat çekiyorlar" diye konuştu.

 

Covid-501.V2 virüsü gençleri vuruyor ile ilgili etiketler Güney Afrika sars-cov-2 Covid-501.V2 501.V2
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.