Coşkun Başbuğ açıkladı: Edirne'de yakalanan Semra Güzel Lavrion kampına mı gidiyordu?

Hakkında arama kararı bulunan HDP Milletvekili Semra Güzel düzenlenen operasyonla yakalandı. Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Semra Güzel'in yakalanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbuğ, "Kandil bölgesine gidecekti ama bunu yapamadı. Semra Güzel daha güvenli hissetmek adına Yunanistan'a gitmek istedi. İlk durağı Lavrion kampı olacaktı" ifadelerini kullandı.

Ankara Sulh Ceza Hakimliği tarafından "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan araması olan Semra Güzel, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatının yaptığı ortak çalışma sonucunda, Mehtap Şahan adlı sahte kimlikle yakalandı.

LAVRION KAMPINA MI GİDİYORDU?

Semra Güzel, İstanbul'dan 59 DG 606 plakalı araç ile Edirne'ye giderken Silivri'deki bir dinlenme tesisinde, "göçmen kaçakçılığı", "resmi belgede sahtecilik" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından kaydı olan sürücü Aladdin G. ile "terör örgütü propagandası yapmak"tan kaydı bulunan Fırat D. ile birlikte yakalandı. Akıllara ise Yunanistan'daki Lavrion kampına mı gidiyorlardı sorusunu getirdi? 

Coşkun Başbuğ açıkladı: Edirne'de yakalanan Semra Güzel Lavrion kampına mı gidiyordu?

EDİRNE'DEN YUNANİSTAN'A KAÇMAYI DENEYECEKTİ

CNN Türk'te yayına katılan güvenlik uzmanı Coşkun Başbuğ, Güzel'in Yunanistan'a kaçması halinde ilk duragının terör kampı Lavrion olduğunu iddia ederken, ''Kandil bölgesine kaçtı iddiaları vardı. Sınırı terk etmesi zaten mümkün değildi. Edirne'de yurt dışına kaçmayı deneyecekti. İlk adresi Yunanistan'daki Lavrion kampı olacaktı. Teröre destek veren yapılarla Yunanistan'ın yaptıklarını da görüyoruz'' dedi.

Coşkun Başbuğ açıkladı: Edirne'de yakalanan Semra Güzel Lavrion kampına mı gidiyordu? - Resim : 2

LAVRION UZUN SÜRE PKK BÜNYESİNDE KULLANILMIŞTI

Bilindiği üzere Yunanistan, Lavrion kampını uzun yıllar terör örgutu PKK nın eğitim için kullanımına vermişti.

Son günlerde de bu kampın yeniden terör örgütüne tahsis edildiği, yurt dışına kaçan PKK militanlarının bu kampta koruma altına alındığı iddiaları gündeme gelmişti

Coşkun Başbuğ açıkladı: Edirne'de yakalanan Semra Güzel Lavrion kampına mı gidiyordu? - Resim : 3

LAVRION KAMPI NEDİR? NEREDE BULUNMAKTADIR?

Lavrion, Yunanistan'da bir tatil kasabası olarak biliniyor. Ancak beldedeki göçmen kampı adeta terör örgütü PKK'ya ev sahipliği yapıyor. 

Lavrion Kampı içerisinden çekilen görüntülerde, terör örgütü PKK'ya ait semboller ile teröristbaşı Öcalan'ın görsellerinin yer alması dikkati çekiyor.

Kampta yasa dışı yollarla Yunanistan'a kaçan kişilerin, terör örgütünün yapılanmalarında faaliyet gösterdiği ve terör suçlarından aranma kayıtlarının bulunduğu tespit edildi.

Coşkun Başbuğ açıkladı: Edirne'de yakalanan Semra Güzel Lavrion kampına mı gidiyordu? - Resim : 4

 

 

Coşkun Başbuğ açıkladı: Edirne'de yakalanan Semra Güzel Lavrion kampına mı gidiyordu? ile ilgili etiketler Yunanistan PKK coşkun başbuğ semra güzel Lavrion Lavrion kampı
GÜNÜN VİDEOSU

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn, önce tehdit edildi sonra darp edildi!

Zor günler geçiren 1.'lig ekiplerinden Sakaryaspor’un kulüp Başkanı Gökhan İn saldırıya uğradı. Alacak verecek meselesi yüzünden olduğu iddia edilen tartışmada Gökhan İn'in saldırıya uğradığı anlar kameraya yansıdı.