Cortado nasıl yapılır? İşte Cortado tarifi...

Cortado, İspanyolca bir kelime olup "kesilmiş" veya "karıştırılmış" anlamına gelir. Bu terim özellikle İspanya ve Latin Amerika'da popüler olan bir kahve içeceğini tanımlamak için kullanılır. Peki, Cortado nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

Cortado, genellikle espresso ve sıcak sütün eşit oranlarda karıştırıldığı bir kahve içeceğidir. İşte cortado yapmak için temel adımlar...

Cortado nasıl yapılır? İşte Cortado tarifi...

CORTADO NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

Espresso kahvesi: İhtiyaca bağlı olarak tek veya çift shot espresso kullanabilirsiniz.
Sıcak süt: Süt, buğulu bir şekilde köpürtülebilir, ancak latte art için değil, sadece sütün kahveyle karıştırılması için kullanılacak.
Adımlar:

Espresso'nuzu hazırlayın: Espresso makineniz veya espresso perkolatörünüz aracılığıyla espresso çekin. İdeal olarak, bu kahveyi küçük bir bardak veya cam içinde servis edeceğiniz bir espresso fincanına dökün.

Sıcak sütü buğulayın: Sıcak sütü buharlaştırıcı kullanarak veya bir tencerede hafifçe ısıtarak buğulayın. Sütü kaynatmamaya dikkat edin, çünkü cortado'nun tadını bozabilir. Mükemmel bir buğulanmış süt, gözenekli, mikro-köpüklü bir kıvama sahip olur.

Espresso ve sütü karıştırın: Espresso fincanınıza veya camınıza dökülmüş espresso üzerine, buğulayıp köpürttüğünüz sıcak sütü ekleyin. Genellikle bu karışımın espresso ile sütün eşit miktarlarda olmasına dikkat edilir, yani bir bardak cortado'da genellikle yarım espresso ve yarım sıcak süt bulunur.

İsteğe bağlı olarak tatlandırın: Cortado'nuzu isteğe bağlı olarak şeker, vanilya, tarçın veya kakao tozu gibi tatlandırıcılar ekleyerek kişiselleştirebilirsiniz.

Servis yapın: Cortado, genellikle küçük bir espresso bardağı veya camında sunulur. Sıcak bir içecektir, bu yüzden dikkatli bir şekilde tadını çıkarın.

Cortado, kahve ve sütün mükemmel dengesini sağlayan lezzetli bir içecektir. İçeceğin tadı espresso'nun yoğunluğu ve sütün kremsi dokusu arasındaki mükemmel dengeye dayanır.

Cortado nasıl yapılır? İşte Cortado tarifi... ile ilgili etiketler kahve
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.