"'Çölüne dön Selman' linci bal gibi İslamafobi!"

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, bugünkü yazısında Mekke'de doğduğu için 'Çölüne dön Selman' sözleriyle linç edilen Selman Öğüt'e yapılanları eleştirdi. Karaca, söylenenler karşısında midesinin bulandığını belirterek bu yapılanın İslamafobi olduğunu savundu.

TÜRKAD Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selman Öğüt, ile gazeteci İsmail Saymaz arasında yaşanan 'Kemalizm' tartışması günlerdir sosyal medyanın gündeminde.

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, bugünkü yazısında 'Çölüne dön Selman' sözleriyle hakkında linç kapmanyası başlatılan Öğüt'e yapılanın 'İslamafobi' olduğunu savundu.

"Habertürk televizyonunda Hülya Hökenek’in moderasyonunda gerçekleştirilen bir programda İsmail Saymaz ve Selman Öğüt arasında yaşanan Kemalizm tartışması başlı başına ‘olay’dı." diyen Karaca, şöyle devam etti:

"Konu nasıl “Kemalizm Müslümanlara zulmetmiştir” noktasına geldi, anlamadım. Ama konunun “Kemalizm sayesinde ezanlar özgürce okunmuştur” noktasına gelmesi karşısında şoke oldum, güleyim mi ağlayayım mı bilemedim.

"'Çölüne dön Selman' linci bal gibi İslamafobi!"

Bu ülkede yaşayan ve Türkçe ezan tartışmasının gayet farkında olan, sırf başı örtülü olduğu için ya da namaz kıldığı için başı onlarca kez derde girmiş milyonlarca insana şaka yapmanın ne gereği vardı çözemedim.

Ben asıl olarak tartışmadan sonra Selman Öğüt’ün ‘çölüne dön Selman’ adlı bir hashtag’le linç edilmesine takıldım. Midem bulandı desem daha doğru olur. Çölden kasıt Selman Öğüt’ün Mekke’de doğmuş olması. Çöl dedikleri yer, İslam’ın şartlarından birini yerine getirmek, hac yapmak için gittiğimiz şehir. Bu karşılık nereden baksanız ırkçılık ve Kemalizmi bir dünya görüşü olarak benimseyenlerin ‘mekanın sahibi’ küstahlığının, kibrinin dışavurumu ve bal gibi İslamofobi.

Hâlâ mı? Evet öyleymiş.

Zurnanın asıl zırtladığı yer ise, Kemalizmden yemediği dayak kalmamış, sonra ayrıca Cumhur İttifakı tarafından da mağdur edildiği için bildikleri gerçekleri unutmuş dindarlar ve demokratların durumuydu. Gerçeği söyleyen, sevmedikleri bir çevreye mensup biri olunca sosyal medyada tezahür eden ‘çölüne dön’ hashtag’ine bakıp “Oh oldu” haleti ruhiyesine girilmesiydi."

Yazının tamamı için tıklayınız...

"'Çölüne dön Selman' linci bal gibi İslamafobi!" ile ilgili etiketler İsmail Saymaz Habertürk Selman Öğüt
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.