Çok özel eğitimden geçtiler! İstanbul artık onlara emanet! / VİDEO

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 364 komiser yardımcısı, Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın talimatı ile çok özel bir eğitime tabi tutuldu. Acil müdahale, şüpheli kişi ve araç durdurma, arama ve güvenli müdahale, ateş altında hareket, pusudan kurtulma gibi hayati eğitimler alan komiser yardımcıları önceki gün kursu tamamlayarak göreve başladı. Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan komiser yardımcılarının son çalışmalarını bizzat denetledi ve sonrasında önemli mesajlar verdi...

Göz dolduran eğitimlerde komiser yardımcılarının terörle mücadelede silah kullanma yeteneklerinin geliştirilmesi, ani olaylar karşısında hızlı karar verebilmeleri ve bilinçli müdahaleyi geliştirme tekniklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Komiser yardımcıları, üç hafta süren eğitimlerin büyük kısmında terörle mücadele konusunda donatıldı. Terörle Mücadele alanında işlenen konular şunlar: El yapımı patlayıcı madde araması, silah eğitimi, şüpheli paketlere karşı güvenlik tedbiri alınması, Türkiye’de faaliyet gösteren terör örgütleri tarafından kullanılan silahların tanıtılması, operasyonel atış teknikleri, tabanca kullanım teknikleri, MP-5 makinalı tabanca ile atış, Ak 47 kaleşnikof ile atış, pusudan kurtulma, ateş altındayken araçla ilerlemenin yolları, devriye hizmetlerinde el bombasına karşı dikkat edilmesi gereken noktalar.

Programda ayrıca “resmi belgede sahtecilik”, “madde kullanım ve mücadele”, “ilk yardım”, “yakalama ve gözaltına alma esasları”, “nezarethanede dikkat edilmesi gereken konular”, “araç durdurma”, “şahıs arama teknikleri” gibi konularda da eğitim verildi.

İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, yerinde incelediği eğitimlerin ardından komiser yardımcılarına hitap etti. “Şu anda yurt içinde de yurt dışında da yoğun bir gündemimiz var. İstanbul olarak da yoğun bir gündemimiz var. Bütün gözler İstanbul’da. İstanbul’da da sizlerin üzerinde... Yoğun çalışıyoruz, yoruluyoruz ama ülkemizi, şehrimizi, insanlarımızı birçok beladan kurtarıyoruz. Önlediğimiz olayları saymakla bitiremeyiz. Her bir olayda onlarca insanımızı kurtarıyorsunuz. 1 Ocak’tan bu yana İstanbul’da ciddi bir eylem olmadı. İnşallah da olmayacak. Çok dikkatli olacağız. Sizlere emanet edilen mahiyetinize sahip çıkacaksınız. Vatandaşlarımıza destek olacaksınız. Çok nazik olacaksınız. Nasıl bir eğitim aldığınızı hissettireceksiniz. Bu zor günlerde vatandaşımız polisin kıymetini çok iyi biliyor. Çok büyük destek sağlıyorlar. Bu desteği boşa çıkarmayacağız. İyi bir eğitim aldınız, iyi bir başlangıç oldu. İnşallah görevde birçok yerde karşılaşacağız" diyen Çalışkan'ın, "Hayırlı olsun” dileklerini de ilettiği, programı başarıyla tamamlayan 364 komiser yardımcısı 13 Kasım itibariyle İstanbul’daki görevlerine başladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;

"28.09.2017 günü PAEM'den mezun olan ve ilimize ataması yapılan (364) Komiser Yardımcısına Emniyet Müdürümüz Sn. Dr. Mustafa ÇALIŞKAN'ın talimatları doğrultusunda terörle mücadele kapsamında silah kullanma kabiliyetini geliştirerek ani olaylara yerinde ve bilinçli müdahale edebilmek ve bu olaylar karşısında personelin sevk ve idaresini sağlayabilecek hızlı etkin karar verebilme yeteneğini kazandırmak amacıyla Eğitim Şube Müdürlüğünce 23.10.2017 11.11.2017 tarihleri arasında "Acil Müdahale, Şüpheli Kişi, Araç Durdurma, Arama ve Güvenli Müdahale Eğitimi" verilmiştir.

Eğitim programı kapsamında;

1. Hafta Eğitimlerinde

El yapımı patlayıcı madde araması ve bunlara karşı hareket tarzı, Şüpheli paketlere karşı güvenlik tedbirleri, Resmi belgede sahtecilik eğitimi Yakalama ve gözaltına alma usul ve esasları nezarethanelerde dikkat edilmesi gereken hususlar, Madde kullanımı ve mücadele eğitimi, ilk yardim, Araç arama teknikleri çalışması, şahıs arama teknikleri, çevre güvenliği, zor kullanma ve kelepçe takma teorik ve uygulama eğitimi, nokta ve devriye hizmetleri el bombasına karşı hareket tarzı uygulama eğitimi, araç durdurma teknikleri çalışması ve araçtan şahıs tahliyesi,

2. ve 3. Hafta Eğitimlerinde;

Silah Bilgisi Tabanca, Mp-5, AK 47, G-3 Piyade Tüfeği, TYP-67 Bixi silahları (mekanik anlatım ve hakimiyet faktörleri) Ülkemizde faaliyet gösteren terör örgütlerince kullanılan silahların tanıtımı, operasyonel atış teknikleri, tabanca kullanım teknikleri ve atış eğitimi, Mp-5 makinalı tabanca ile atış, AK 47 kaleşnikof ile atış, Pusudan kurtulma, sokak geçişleri araç tahliyesi ve atış altında araçla ilerleme konularında eğitim verilmiştir. Eğitimlerini başarı ile tamamlayan (364) Komiser Yardımcısı 13.11.2017 günü yeni görevlerine başlamıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Çok özel eğitimden geçtiler! İstanbul artık onlara emanet! / VİDEO ile ilgili etiketler İstanbul Mustafa Çalışkan Emniyet Müdürlüğü emniyet müdürü komiser yardımcıları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.