Çok kuvvetli sağanak yağış geliyor

Meteoroloji 2 bölge ve 9 şehir için kırmızı bir uyarı yayınladı. Meteoroloji'nin son dakika uyarısına göre, bu gece 24'e kadar Trakya ve Ege'nin büyük bölümünde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Uyarıda vatandaşlardan ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce bu akşamdan itibaren Trakya ve Kıyı Ege için kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğine ilişkin kırmızı kodlu bir uyarı yayımlandı.  

Son dakika yapılan uyarıda şu ifadeler kullanıldı:

''Akşam saatlerinde Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın’ın kıyı ilçeleri, Muğla, Balıkesir’in batı kıyıları) ve Trakya’da (Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde) yerel kuvvetli yağışlara dikkat!''

Uyarı metninde vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

İZMİR'DE YAĞIŞLAR ÖLÜMLERE NEDEN OLMUŞTU

Öte yandan, yaklaşık 1 hafta önce İzmir'de etkili olan sağanak nedeniyle dereler taşmış, çok sayıda ev ve iş yerini su basarken, caddeler tam anlamıyla göle dönmüştü.

Çok kuvvetli sağanak yağış geliyor

Yaklaşık 8 saat süren ancak neredeyse bir aylık yağışın düştüğü İzmir'de sağanak yağmurun ardından yaşanan sel nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetmişti.

Çok kuvvetli sağanak yağış geliyor ile ilgili etiketler Meteoroloji İzmir Trakya Ege Sağanak Yağış