Çoğunluğu Türk parti ilk kez Bulgaristan'da Cumhurbaşkanlığı yarışında

Bulgaristan’da yarın yapılacak parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmak üzere binlerce Bulgaristan göçmeni Türk, Türkiye’den Bulgaristan’a akın akın gelmeye devam ediyor.

Bulgaristan’da parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimine saatler kalmışken, seçimlere katılmak için binlerce Bulgaristan göçmeni Türk, Türkiye’den Bulgaristan’a akın etmeye devam ediyor.

TÜRK ÇOĞUNLUĞA SAHİP PARTİ İLK KEZ CUMHURBAŞKANLIĞI YARIŞINDA

Üyelerinin çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’nin (HÖH) ilk defa kendi adayıyla cumhurbaşkanlığı yarışına katılması Türkiye’de yaşayan ve çifte vatandaşlığı olan Bulgaristanlı Türkleri seçim seferberliğine yöneltti.

TÜRKLERİN ADAYI MUSTAFA KARADAYI

HÖH Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Karadayı’yı desteklemek için geldiklerini belirten vatandaşlar, Türk partisinin ilk defa kendi adayıyla seçime katılıyor olmasının önemli olduğunu vurguluyor.

Bulgaristan’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı yerleşim yerlerine otobüslerle ve kendi özel araçlarıyla gelen Bulgaristanlı Türkler, Türk adaylara oy vereceklerini ifade etti.

Çoğunluğu Türk parti ilk kez Bulgaristan'da Cumhurbaşkanlığı yarışında ile ilgili etiketler Türk Bulgaristan Parti Müslüman göçmen seçim HÖH bulgar oy
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.