Çocukları ya hapse atıyor, ya da öldürüyorlar: PKK'nın kirli yüzü deşifre oldu!

TSK tarafından yürütülen Pençe serisi operasyonları ile ağır kayıplar veren ve dağılma sürecine giren terör örgütü PKK'dan kaçarken teslim olanlar, örgütün kirli yüzünü deşifre etti. Özellikle kız çocuklarını kaçırarak Kandil ve Suriye'ye gönderdiklerini belirten örgütün eski üyesi, "2.286 gün sonra örgütün elinden kurtulmayı başardım. Kaçmak isteyen çocukları ya hapse atıyorlar ya da öldürüyorlar." dedi.

PKK/KCK terör örgütünün henüz 11 yaşındayken 2015 yılında Diyarbakır'dan zorla kaçırarak eğitim verdiği 1994 doğumlu R.K., örgütten kaçarak 30 Nisan 2022'de güvenlik güçlerine teslim oldu.

ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARINI KAÇIRIYORLAR

Emniyetteki işlemleri devam eden R.K., ilk ifadesinde terör örgütü PKK/KCK'nın özellikle kız çocukları olmak üzere çocuk kaçırma ve silahlandırma faaliyetlerine aralıksız devam ettiğini söyledi.

 

" 2286 GÜN SONRA ÖRGÜTÜN ELİNDEN KURTULMAYI BAŞARDIM"

Kendi yaşlarındaki başka bir kız ile teslim olan R.K., 2286 gün sonra örgütün elinden kurtulmayı başardığını söyledi.

 

ÇOCUK YAŞTAKİLERİ KANDİL VE SURİYE'YE GÖNDERİYORLAR

Dağılma sürecine giren örgüt tarafından 2015 yılında Diyarbakır'da kaçırılarak Kandil bölgesine götürüldüğünü ve orada sözde savaşçı eğitimi aldığını ifade eden R.K., terör örgütünün çocuk yaştakileri Kandil ile Suriye bölgelerine gönderdiklerini dile getirdi.

 

YÜZLERCE ÇOCUĞU KAÇIRIP UYUŞTURUCU TİCARETİNDE KULLANIYORLAR

PKK/KCK terör örgütü yüzlerce çocuğu kaçırıp kaçakçılık, uyuşturucu ticareti ve kışkırtma işlerinde kullanıyor. Terör örgütü kendi bünyesine kattığı çocukların bir kısmını da çatışmalara katılmak üzere ön saflara sürüyor.

 

ÇOCUKLARI YA HAPSE ATIYOR YA DA ÖLDÜRÜYORLAR

Çocuklardan birçoğu kaçmak istiyor ama PKK/KCK tespit ettiği çocukları ya hapse atıyor ya da öldürüyor.Gerek yurtiçinde gerekse yurt dışında icra edilen başarılı operasyonlar sonucu örgüt içerisinde moralin çok düşük.

Birçok örgüt mensubunun kaçmak için fırsat kolladığını söyleyen R.K., Kerkük'te bulunurken G.Ç. ile birlikte örgütten kaçmaya karar verdiklerini, yaşadığı eziyetin 2286 gün sonra bittiği için mutlu olduğunu ifade etti.

Çocukları ya hapse atıyor, ya da öldürüyorlar: PKK'nın kirli yüzü deşifre oldu! ile ilgili etiketler PKK Örgüt Çocuk Irak TSK deşifre
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.