Çocuk savaşçılar, sivil katliamları ve tecavüzler!

Başta ABD Başkanı Trump olmak üzere, Avrupalı yetkililer ve yabancı medya Türkiye'nin harekata başlayacağı mesajı sonrasında YPG'yi Kürt savaşçılar diye şirin gösterme çabasına girdi. Oysa 'Kürt güçleri ya da savaşçıları" denilen o güruhun gerçek yüzü Birleşmiş Milletler'in 15 Ağustos 2019'da yayınladığı raporda tüm çıplaklığı ile ortaya konmuştu. İşte 9 maddede özetleyeceğimiz YPG-SDG'nin asıl yüzü...

Bugün başta "harekatın başlayacağını" duyuran ABD Başkanı Trump olmak üzere Avrupalı birçok lider ve batı basını Türkiye'nin karşısındaki YPG'yi yine "Kürt savaşçılar" diyerek güzelleme peşinde. 

Oysa daha çok değil bundan yaklaşık 2 ay önce Birleşmiş Milletler bir Suriye raporu yayınlamış ve o raporda SDG adı ile gizlenen YPG/PKK terör örgütünün gerçek yüzünü gözler önüne sermişti. 

Birleşmiş Milletler'in 15 Ağustos'ta yayınladığı Suriye Raporu'nda SDG'nin DEAŞ ile mücadele bahanesiyle çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu, okulları,yerleşim alanlarını yakıp yıktığı, tahrip ettiği, savaş suçu işlediği, eylemlerinde çocukları kullandığı ifadeleri yer alıyordu. 

İşte o raporda SDG olarak adı geçen ancak ana gövdesini YPG/PKK'nın oluşturduğu yapıya ilişkin aktarılan detay...

Çocuk savaşçılar, sivil katliamları ve tecavüzler!

Çocuk savaşçılar, sivil katliamları ve tecavüzler! ile ilgili etiketler YPG PYD Birleşmiş Milletler SDG
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.