Çocuk istismarına karşı 19 üyeden oluşan komisyon kuruldu

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre çocuk istismarının önlenmesine karşı araştırma komisyonu kuruldu. Kararda kurulan komisyon üyelerinin ismi de yer aldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, altı yaşındaki bir kız çocuğunun evlilik adı altında cinsel istismara maruz bırakılması olayının araştırılarak benzer olayların yaşanmaması ve her türlü çocuk istismarının önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Anayasa'nın 98'inci, İçtüzük'ün 104 ve 105'inci maddeleri uyarınca bir Meclis araştırması açıldı.

Bu araştırmayı yapacak Komisyon 19 üyeden oluşacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda şu ifadeler yer aldı:

"Altı Yaşındaki Bir Kız Çocuğunun Evlilik Adı Altında Cinsel İstismara Maruz Bırakılması Olayının Araştırılarak Benzer Olayların Yaşanmaması ve Her Türlü Çocuk İstismarının Önlenmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Anayasa'nın 98'inci, İçtüzük'ün 104 ve 105'inci maddeleri uyarınca kurulan (10/6818, 6819, 682 İ , 6822, 6823, 6824, 6825) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonunun üyeliklerine Genel Kurulun 11.01.2023 tarihli 48'inci Birleşiminde yapılan seçimde ve Komisyonun Başkan, Başkanvekili, Sözcü ve Kâtip üyelikleri için 12.01.2023 tarihindeki Komisyon toplantısında yapılan seçimde, aşağıda adları ve seçim çevreleri yazılı milletvekilleri seçilmişlerdir. "

Komisyon üyeleri şu isimlerden teşekkül etti:

Çocuk istismarına karşı 19 üyeden oluşan komisyon kuruldu

Çocuk istismarına karşı 19 üyeden oluşan komisyon kuruldu ile ilgili etiketler Resmi Gazete TBMM istismar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.