CNN Travel yazarı Lisa Morrow en iyi 23 Türk yiyeceğini sıraladı

Gazeteci, dünyaca ünlü seyahat ve CNN Travel yazarı Lisa Morrow, "kebap ötesi" en iyi 23 Türk yiyeceğini yazdı. İşte listede yer alan en iyi 23 Türk yiyeceği...

Lisa Morrow, Türk mutfağını "Türkiye kebaplarıyla ünlü olabilir, ancak bu popüler yemek, Türk mutfağı sözkonusu olduğunda buzdağının sadece görünen kısmı." şeklinde tanımladığı yazısında, Türk mutfağında kebap dışındaki en iyi 23 Türk yiyeceğini yazdı.


Lisa Morrow, Avustralya doğumlu bir serbest gazeteci. Bir gezgin sıfatını da hak eden Lisa Morrow birçok kez İstanbul'a gelen iyi bir gözlemci.

Morrow, yazısında Türk mutfağının lezzetlerini şöyle anlattı:

"Artık sönmüş yanardağlar, karla kaplı dağlar ve hızla akan nehirlerin oluşturduğu verimli toprak platoları ve ovaları, kendilerini zengin ve çeşitli bir sofraya borçludur. Buna Akdeniz kıyılarından zeytinyağlı yemekler, Orta Anadolu'dan doyurucu hamur işleri, Doğu ve Güneydoğudan hafif baharatlı tatlar dahildir. Bu sadece başlangıç​için..."

Türklerin yemeklerini çok sevdiğini ve hakkında şarkılar bile yazdığını anlatan Morrow, buna örnek olarak da Barış Manço'nun "Domates, biber, patlıcan" şarkısını gösterdi.

Lisa Morrow'un seçtiği "kebap ötesi" en iyi 23 Türk yiyeceği şöyle:

Piyaz, Ezo Gelin çorbası, şakşuka, kısır, mercimek köfte, yaprak dolması, İnegöl köfte, İskender kebap, cağ kebap, hamsili pilav, perde pilav, mantı, testi kebap, gözleme, pide, su böreği, simit, lahmacun, çiğ köfte, baklava, dondurma, lokum ve ekmek kadayıfı.

CNN Travel yazarı Lisa Morrow en iyi 23 Türk yiyeceğini sıraladı ile ilgili etiketler türk yemekleri lisa morrow CNN Travel kebap türk mutfağı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.