Civan Canova son yolculuğuna uğurlandı

20 Ağustos'ta tedavi gördüğü hastanede hayata veda eden oyuncu Civan Canova için sabah saatlerinde Mecidiyeköy Büyük Sahne'de tören düzenlendi. Törene ailesi, sanatçı dostları ve çok sayıda seveni katıldı. Usta oyuncu Civan Canova’nın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi.

Önceki hafta akciğerinde kitle tespit edildiğini açıklayan Civan Canova geçtiğimiz cumartesi günü hayatını kaybetmişti. Ünlü oyuncu ve tiyatro sanatçısı Civan Canova için İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Salon'da bir tören düzenlendi.

Civan Canova son yolculuğuna uğurlandı


Törene, Canova'nın ailesi, yakınları, sanatçı dostları ve çok sayıda seveni katıldı. Salonda bulunanlara Civan Canova’nın hayatını anlatan kısa bir video izletildi. O dakikalarda duygu dolu anlar yaşandı. Daha sonra, ünlü oyuncu için yakınları ve dostları kürsüye çıkarak konuşma yaptı. 

AYTEN UNCUOĞLU: SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİM

Canova’yı anlatırken gözyaşlarına boğulan oyuncu Ayten Uncuoğlu, “Sözün bittiği yerdeyim. Dünyalar güzeli, dünyalar akıllısı, duyarlısı bir insanı, arkadaşımızı, meslektaşımızı, dostumuzu, kardeşimizi, oğlumuzu kaybettik. Hem benim hem de bizim için çok kıymetliydi” dedi.

HAKAN VALI: HABERİ ALINCA HEPİMİZ ŞOKE OLDUK

Törene katılan oyuncu ve seslendirme sanatçısı Hakan Vanlı ise, “Onu kaybetme düşüncesi aklımdan hiç geçmedi. Ama sonra bu ani haberi alınca hakikaten hepimiz şoke olduk. Çok değerli bir insandı. Neden iyi insanlar bu kadar erken vefat ediyor, neden kaybediyoruz? Çok ama çok iyi yürekli, iyi niyetli, insan seven, hayvan seven, doğa seven çok nitelikli bir insandı” diye konuştu.

HATİCE ASLAN: YANINIZDAKİLERİN KIYMETİNİ BİLİN

Böyle değerli insanların kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyleyen oyuncu Hatice Aslan, “Çok üzgünüz, çok kıymetli, çok iyi bir insandı. Ona sarılmak isterdim ama işte bir anda gidiyor. Onun için böyle insanların kıymetini bileceğiz. Yanınızdakilerin kıymetini bilin” ifadelerini kullandı.

Civan Canova son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 2

SANATÇI DOSTLARI CENAZE TÖRENİNE AKIN ETTİ

Civan Canova’nın naaşı, İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Salon'da gerçekleştirilen törenin ardından cenaze namazı için Zincirlikuyu Mezarlığına götürüldü. Usta oyuncunun cenaze namazı öğle namazını müteakip kılındı. Namaza oyuncunun yakınları, sanatçı dostları ve çok sayıda seveni katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da cenaze namazına çelenk gönderdi.

 Civan Canova son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 3

AÇELYA AKKOYUN: ÇOK EVRENSEL BİR İNSANDI

Civan Canova’nın eski eşi Açelya Akkoyun, “Çok evrensel bir insandı, kendini var etmeye çalışan, o insanlara resmiyle, yazarlığıyla, oyunculuğuyla hep bir şeyler verme derdinde olan biriydi. Bu dünyadaki bedeni gitti, görevi belki bitti ama bence onun eserleri oyuncuları tarafından nefesi devam edecek. Hala yaşanır bir tarafı olduğuna inanıyorum” dedi.


AYŞEN İNCİ: OLAĞANÜSTÜ BİR İNSANDI

Civan Canova ile yakın arkadaş olduklarını söyleyen Ayşen İnci, “Ben onu çok severdim. Hatta oğlumun adı bile Civan, eşimin kolejden sınıf arkadaşıydı. Bizim gönlümüzde çok farklı ve güzel bir yeri vardı. Sanatçılığını, her şeyini bir kenara bırakın, olağanüstü bir insandı” diye konuştu.

Civan Canova son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 4


TUNA ARMAN: ÇOK SEVİLEN BİR SANATÇIYDI

Sevilen dizi Çiçek Taksi’de Canova ile rol arkadaşı olan Tuna Arman, “Çok çok üzgünüm, gerçekten melek gibi insan kaybettik. Çok yönlü bir insandı. Doğaya, hayvana, insana saygılı, seven, sevgi dolu bir insandı. Türk halkının başı sağ olsun. Çünkü herkesin evine giren, çok sevilen bir sanatçıydı” ifadelerini kullandı.

Usta oyuncu Civan Canova’nın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi.

civan-canova-cenaze-töreni

CİVAN CANOVA KİMDİR?

Tam adı Ahmet Civan Canova olan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, 28 Haziran 1955'te Ankara'da dünyaya geldi.

Devlet Tiyatrosu oyunculuğuna 1979'da başlayan Canova, 1990'lı yıllardan itibaren yazdığı tiyatro oyunları ile ödüller aldı.

Birçok dizi ve filmde yer alan sanatçı, 2006'da "Eve Dönüş" filmindeki işkenceci polis rolü ile Altın Portakal En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü, 2011'de de "Ölüleri Gömün" oyunundaki rolü ile Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Ödülü'nü kazandı.

 

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.